De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Band Perry slaat terug met “Comeback Kid”

Daar zijn ze weer!

Het was enige tijd stil rond de twee broers en zus Perry. Of beter gezegd, het was muzikaal gezien enige tijd stil rond The Band Perry. Geruchten en intriges waren er daarentegen genoeg, en voor de band(leden) werd het daarom een jaar om snel te vergeten. Ze laten nu met “Comeback Kid” die ellende achter zich en richten zich weer op de toekomst.

Pioneer en opvolger

Het laatste album van Kimberly, Neil en Reid, “Pioneer“, dateert alweer uit 2013. Het was een behoorlijk succesvol album. In totaal leverde het vier Top 10 hits op, waarbij “Better Dig Two” zelfs enige tijd op de eerste positie in de Billboard Hot Country Songs lijst stond.

The Band Perry - Heart + Beat

In oktober 2015 meldt de band op social media dat ze werken aan een opvolger. Ze geven alleen de titel van het nieuwe album, “Heart + Beat“, en een mogelijke albumcover vrij. Een releasedatum wordt niet vermeld.

De eerste single “Live Forever” is dan al gereleased, maar het nummer is té veel pop en te weinig country voor veel radiostations. Het wordt dan ook nauwelijk gedraaid.

Daarna wordt het heel stil rond de groep.

Breakup?

In februari van dit jaar steken de geruchten over een breakup de kop op. De single ‘verdwijnt’ dan kortstondig van de digitale outlets en omdat er verder weinig nieuws is omtrent het nieuwe album, vrezen de fans en media het ergste.

In een Facebook post stellen ze de fans uiteindelijk gerust met een video waarin de boodschap duidelijk is: “Adem in, adem uit, The Band Perry gaat nergens heen. Wij blijven, en zo ook onze muziek”.

De enige break up die daadwerkelijk plaatsvindt, is die van The Band Perry met hun toenmalige platenlabel Big Machine Label Group. Ondertussen hebben ze onderdak gevonden bij Universal Music Group Nashville.

Comeback Kid

Vandaag slaan ze dus terug met de release van “Comeback Kid”. Het wachten voor de fans is eindelijk over. “Comeback Kid” is een rustiger nummer, en ook wat meer country dan enkele van hun laatste nummers.

The Band Perry - Comeback Kid

De songtekst van het nummer zal iedereen die een tijd vol tegenslagen en verdriet heeft gehad aanspreken. Toch zitten er een hoop subtiele verwijzingen in naar de moeilijke periode die de band zelf kende in 2015.

Er zijn een aantal mensen die hun versie vertellen van ons verhaal. Tot nu toe hebben we ons stil gehouden, omdat het voor ons belangrijk was dat onze acties en muziek luider spreken dan onze woorden. Nu vertellen we ons eigen verhaal, met “Comeback Kid”. Kimberly Perry

Dat verhaal is duidelijk: The Band Perry is terug! En voorlopig gaan ze nergens anders heen.

I’m gonna finish what I started now
You interrupted me with all your doubts
How dare you forget where I started out

Dit tweede couplet wordt gevolgd door een sample van hun eerste single “If I Die Young”. Een mooie verwijzing naar die betere tijd. Daarna komt een soort ‘bridge’ in het nummer waarin Kimberly het volgende zingt:

I believe it’s been a year
The worst one I’ve ever lived
I believe I’m better now than I have ever been
I believe that ever since everything went south
I believe in every word that ever came out of my mouth
I believe you missed me but
You don’t have to miss me ’cause
I’m not leaving again.

De lyricvideo

Beluister hun nieuwe nummer hieronder. Wat vind je ervan?

 


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty