De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Veel support voor Little Big Town’s ‘Girl Crush’

De band staat niet alleen in deze tijden van kritiek op de songtekst van hun meest recente single.

Zoals we al eerder berichtten, ligt Little Big Town onder vuur in de Verenigde Staten. Hun laatste single “Girl Crush” van het album “Pain Killer” zou, volgens sommige luisteraars, homoseksualiteit promoten.

De songtekst is wellicht een beetje plagerig, maar in Nederland zal het weinig stof doen opwaaien. In Amerika heerst op dit onderwerp helaas vaak nog een ‘don’t ask, don’t tell‘ mentaliteit.

De band krijgt gelukkig steunbetuigingen van veel collega’s.

Niet alleen op social media krijgt Little Big Town steun, ook in interviews laten artiesten weten achter de band te staan.

Toen ik dat nummer afspeelde, dacht ik helemaal niet dat het ging over een lesbische liefde. En toen ik het nummer wel op die manier beluisterde, vond ik het nóg beter.

Dierks Bently

Ondanks, misschien zelfs wel door, alle commotie blijft het nummer het uitstekend doen. De ‘airplay’ is dan weliswaar fors afgenomen, maar momenteel bezet “Girl Crush” de 17e plaats in de Billboard ‘Hot Country Songs‘ en is het de meest gedownloade countrysong op iTunes.

Een officiële video van het nummer is er (nog) niet. Hieronder staat een opname van een live uitvoering. Oordeel zelf of de songtekst alle ophef waard is, we zijn benieuwd naar je reactie.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty