De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Superhero in de dop? Meet Sylvia Aimee…

Maak kennis met nieuw talent uit Nederland.

Sylvia Aimee is een 23-jarige Nederlandse, die zich op haar website voorstelt als iemand die liedjes schrijft over ‘liefde, dromen, onzekerheid en de lessen die het leven haar leert’. En ze laat het niet bij schrijven, op 17 mei aanstaande verschijnt de eerste track van haar debuut EP!

Sylvia Aimee

Taylor Swift moeten we bedanken dat we nu kunnen genieten van de mooie, warme stem en de lekkere songs die Sylvia Aimee schrijft en zingt.

Sylvia Aimee

Het waren Taylor’s songs die haar inspireerde om de oude gitaar in huis op te pakken en wat snaren aan te slaan. Dat leidde tot een eerste liedje en een groeiend fanatisme. Maar nadat ze ‘in the spotlight’ komt te staan bekruipt haar twijfel, ‘ben ik goed genoeg’?

Die twijfel bracht haar in een lastig parket en het veranderde haar leven totaal. Muziek maken schoof naar de achtergrond, een eetstoornis stak zijn kop op.

Uiteindelijk bleek dit oorzaak-gevolg, en dus pakt ze haar gitaar en songbook weer op. En daar mogen we blij mee zijn!

Sylvia Aimee - logo

Eerste single: Wanted

Op Spotify – zie link hieronder – vinden we al wat oudere songs van haar, maar op 17 mei aanstaande verschijnt “Wanted”, de eerste single van haar gloednieuwe EP “SUPERHERO”.

“Wanted werd in de zomer van 2018 geschreven in Nashville. Een ogenschijnlijk frivool, luchtig nummer, maar het is een song met een diepere lading.

Sylvia Aimee - Wanted

De inspiratie voor de tekst haalde Sylvia Aimee rechtstreeks uit haar eigen leven. Een break up kort daarvoor zorgde voor de bekende pijn en hartezeer.

En hoewel het flirten met anderen haar een goed gevoel gaf, bleef steeds de angst om je weer over te geven aan iemand. Ze wist immers hoeveel pijn het zou doen als het weer fout afliep…

Het kost moed om je over te geven aan de liefde ongeacht waar het je gaat brengen en hoeveel pijn het je uiteindelijk zou kunnen doen. Sylvia Aimee

Update: inmiddels is de single, én videoclip, verschenen. Je vindt hem onderaan dit artikel…

Superhero

Haar debuut EP verschijnt op 25 oktober en bevat vijf tracks waarmee Sylvia Aimee terugblikt op een belangrijke periode in haar leven. Verhalen over liefde, verlies, jezelf vinden en de moed om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk.

Niemand anders dan jijzelf kan je redden en jij hoeft niemand te redden, behalve jezelf. Je bent je eigen superheld. Sylvia Aimee

De productie van het album was in handen van Nick Jongejan, één van de bandleden van The Young River en ‘een spil’ in de opkomst van veel nieuwe countryartiesten uit Nederland.

Met hulp van fans

De EP kwam tot stand door een crownfunding actie. In oktober 2018 riep Sylvia Aimee, met succes, de hulp in van Nederlandse muziekliefhebbers om haar droom te verwezenlijken.

Aanstaande vrijdag krijgen we dus een voorproefje, over enkele maanden kunnen we alle vijf songs beluisteren!

Website Instagram Youtube Spotify

“Wanted”, de videoclipCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty