De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Steven Tyler naar Nashville voor nieuw album

De geruchten over een countryalbum van deze rocker worden steeds sterker.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat Steven Tyler, de frontman van Aerosmith, bezig is met een soloalbum. Waarom wij dat hier melden? Omdat het volgens de geruchten, een countryalbum wordt.

In oktober 2014 gaf Steven tijdens een Twitter Music Video Chat aan dat hij naar Nashville zou gaan om ‘te schrijven’. Nu kun je natuurlijk ook (hard)rock songs of boeken schrijven in Nashville, maar de keuze was opmerkelijk.

Hij is inmiddels in Nashville aangekomen…

In Nashville werken de beste country songwriters en Steven heeft er inmiddels een paar ingehuurd. Ook heeft hij recentelijk met Jana Kramer samengewerkt aan het nummer “Bullet” voor haar nieuwe album.

In het verleden heeft Steven Tyler ook al wat uitstapjes gemaakt naar countrymuziek. Zo was hij in 1995 betrokken bij de cover van het Aerosmith nummer “Fever” door Garth Brooks en heeft hij met Carrie Underwood een medley gezongen tijdens de ACM awards van 2011.

I’m going down to Nashville in January, February, March, April to write and see what we get.

I grew up with the Everly Brothers. There’s a piece of me that just loves country so much. And I’m not sure what kind of country that is, but it’s got the fifth harmony, and anyone who knows who the Everly Brothers is — it’s those kinds of melodies that are just so, so good.

Volgens de bronnen is een deal met het ‘Big Machine’ label aanstaande en komt het album in november of begin 2016 uit.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty