De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Sterren uit verschillende genres in de bres voor hulpverleners

Artiesten uit diverse genres komen samen voor het goede doel.

Diverse artiesten, uit nogal uiteenlopende muziekgenres, hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere cover van Kenny Wayne Shepherd’s nummer 1 hit “Blue On Black” uit 1997.

Unieke samenwerking

De samenwerking van countryster Brantley Gilbert en gitaarvirtuoos Brian May (Queen) met de hardrockers van Five Finger Death Punch en Kenny Wayne Shepherd is zeker uniek te noemen. Maar ze dient dan ook een uniek doel.

De opbrengst van de single gaat volledig naar de Gary Sinise Foundation.

Blue On Black

Met deze uitvoering van “Blue On Black” slaan de vertegenwoordigers uit de country- en (hard)rockgenres de handen ineen om het publiek bewust te maken van de grote risico’s die hulpverleners en defensiepersoneel iedere dag nemen, om onze veiligheid te waarborgen.

En ze vragen niet alleen aandacht voor dat offer, maar ook voor de blijvende impact die dit in veel gevallen op hun levens heeft. De stress en verschrikkelijke gebeurtenissen blijken, na afloop van hun dienstverband, vaak nog een grote impact op hun levens te hebben.

Gary Sinise Foundation

De stichting draagt de naam van oprichter, en beroemd acteur, Gary Sinise. Gary is vooral bekend van films als “Forrest Gump” en “Apollo 13” en “Ransom”.

Deze stichting eert – en komt op voor – de verdedigers van Amerika, hulverleners bij de diverse overheidsdiensten, de veteranen en de families van deze beroepsgroepen. Een stichting die wel wat hulp kan gebruiken, en mensen die zeker erkenning verdienen aldus de deelnemende artiesten.

These brave men and women leave their homes every morning not knowing if they’ll ever see their families again. Yet they make a conscious choice to do so for the greater good. What better way to make a difference than to join forces with some of our friends in country, blues and classic rock who happen to be some of the biggest names in those genres and together celebrate these heroes. Zoltan Bathory, gitarist Five Finger Death Punch

Blue On Black

Hieronder de videoclip, met (echte) beelden van rampen en reddingsacties. We krijgen daardoor een indruk van het dagelijkse werk van de hulpverleners, en de gevaren die zij daarbij tegenkomen.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty