De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: Tyler Childers

In deze nieuwe editie van onze ‘Spotlight Series’ zetten we Tyler Childers in onze schijnwerpers.

Tyler is afkomstig uit Lawrence County in het oosten van Kentucky, een gebied dat hem zowel als mens en artiest vormt. Hij maakt high school niet af en heeft diverse baantjes om rond te komen, totdat ‘de roep van de muziek’ het definitief wint.

Tyler’s jeugdinvloeden zijn met name de Drive-by Truckers en de zuidelijke gospelmuziek. Zelf maakt hij een unieke mix van americana, bluegrass en ruige country. Op vier augustus verscheen zijn officiële debuutalbum “Purgatory“. Begin volgend jaar is Tyler in Nederland voor een tweetal optredens, waarover later meer.

Tyler Childers & The Food Stamps

Nadat de keuze voor muziek is gemaakt, speelt hij waar hij maar kan. Hij vormt een band en is vaak lang van huis en ‘on the road’ in het gebied tussen Ohio en Tennessee en in de zuidelijke Staten van Amerika. Langzaam scherpt Tyler zijn skills als songwriter en zanger en vormt hij zijn eigen stijl. Ontmoetingen met mede-troubadours als Colter Wall en Kelsey Waldon helpen hem verder op weg.

Tyler Childers

Met zijn band ‘The Food Stamps’ bouwt hij met zijn optredens een snel groeiende fanbase op en om die te bedienen brengen ze in eigen beheer enkele albums uit. Tyler schrijft het liefst songs met klassieke country- en folkthema’s. Maar naast donkere liederen over pech, moeilijke tijden en hard werken, zingt hij ook over liefde, ‘good times’ en geluk.

Sturgill Simpson

Voor zijn debuutalbum was Tyler op zoek naar een specifieke sound, maar hij had moeite om het te vinden. Zijn drummer stelde hem voor aan Sturgill Simpson uit Nashville en niet veel later besloot Tyler hem enkele tracks te sturen. Een uitnodiging was het gevolg en Sturgill hielp Tyler met het vinden van de ‘mountain sound’.

De samenwerking groeide, met als gevolg dat Sturgill niet alleen gitaar en backing vocals verzorgde, maar ook nog eens de productie van het album voor zijn rekening nam. Een betere coach en producent had Tyler zich niet kunnen wensen. Het resultaat is “Purgatory”, een debuutalbum vol met authentieke songs en dito sound.

Purgatory

Het album is eigenlijk een soort conceptalbum. Centraal staat hoe Tyler verandert van een jonge oproerkraaier tot een evenwichtige volwassen man. Zijn huwelijk met Senora May, met wie hij in de beginjaren van Tyler Childes & The Food Stamps, af en toe optrad, droeg bij aan die groei. Een mooi eerbetoon aan zijn vrouw is het mooie “Lady May”, track tien van het album en verderop te beluisteren.

Inspiratie voor zijn muziek haalt hij uit zijn jeugd, uit de ervaringen van zijn vele vroegere baantjes en uit de taal van zijn geboortegrond. In het gebied westelijk van de Appalachian zijn volgens Tyler bijna alle gebruikte uitdrukkingen ‘songtekstwaardig’.

Purgatory - Tyler Childers

  1. I Swear (To God)
  2. Feathered Indians
  3. Tattoos
  4. Born Again
  5. Whitehouse Road
  6. Banded Clovis
  7. Purgatory
  8. Honky Tonk Flame
  9. Universal Sound
  10. Lady May

Let the music do the talkin’

Bekijk en beluister hieronder “Whitehouse Road” en het mooie “Lady May”, beiden van zijn debuutalbum “Purgatory”. Op Spotify en Google Play worden helaas nog slechts enkele losse tracks van het album aangeboden, maar via iTunes kun je het hele album wel downloaden.


Tyler Childers - "Purgatory"

"Purgatory" op Apple Music

Optredens in Nederland

Zijn Europese Tour brengt hem naar Zweden. Noorwegen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk én Nederland. Op 25 en 27 januari staat hij op de bühne van respectievelijk Het Zonnehuis (Amsterdam) en Rotown in (Rotterdam).

Tyler Childers - NL tour 2018

Het Zonnehuis

De ticketprijs voor dit concert is 14,75 euro. Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele andere bijkomende kosten. Het concert begint om 20:30 uur.

Tickets

Rotown

Voor het concert in Rotterdam betaal je 12.50 euro entree, dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele andere bijkomende kosten. De zaal gaat om 21:00 uur open, het concert start om 21:30 uur.

Tickets


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty