De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: The Young River

Voor deze derde editie van onze ‘Spotlight Series’ hebben we geen hele sterke lamp nodig.

We richten hem namelijk op iets nieuws en veelbelovend heel dichtbij. The Young River, van Nederlandse bodem, heeft namelijk haar eerste single uit. Tijd dus om eens nader kennis te maken.

The Young River

De groep bestaat uit Nick Jongejan (zang en gitaar), Timmy Steenstra Toussaint (basgitaar en zang) en Gijs de Waal (percussie en zang) en ze spelen hele blije, zomerse country pop/rock.

De heren maken daarbij gebruik van typische country-instrumenten als banjo en mandolien. Het geeft ze die echte Nashville sound. En dat is niet verwonderlijk als je Keith Urban, Dierks Bentley en Hunter Hayes als grote voorbeelden noemt.

The Young River wil zich niet in een hoekje laten plaatsen. Hun muziekstijl varieert van echte meezingers tot onvervalste partysongs, van gevoelige nummers met mooie harmonieën tot scheurende gitaren. Voor elk wat wils, maar altijd vrolijk en zomers.

The Young River

De laatste anderhalf jaar heeft de groep enkele demo’s opgenomen, waarvan “Me & You” als debuutsingle is gekozen. Later dit jaar zullen nog meer losse nummer volgen, so stay tuned for more!

Ze zijn serieus en ambitieus. Het is tijd dat de wereld kennis maakt met The Young River.

You & Me

De debuutsingle “You & Me” is nu uit en geeft ons een voorproefje van de aankomende EP. Dit debuut klinkt gewoon goed en af. We bespeuren bijvoorbeeld een beetje Dan + Shay (en niet alleen vanwege de titel) met een snufje van de zomerse klanken van Jake Owen.

Het is een goed, vrolijk en zomers nummer waarvan de melodie blijft hangen. Een geslaagd debuut volgens ons, maar oordeel vooral zelf!Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty