Spotlight: Parker Willingham

26 juli 2017 | Spotlight | 0 Reacties

In onze ‘Spotlight Series’ belichten we nog (relatief) onbekende artiesten uit binnen- en buitenland. Twee weken geleden stond de Nederlandse formatie The Young River in de schijnwerpers. In deze vierde editie staat Parker Willingham centraal.

Deze upcoming artist uit Florida bracht op 7 juli zijn debuutalbum “You Get Me Every Time” uit. Lights please!

Parker Willingham

Parker is geboren en getogen in Florida, in Niceville om precies te zijn. In het kleine plaatsje aan de Golf van Mexico voeden zijn ouders hem en zijn twee zussen op met ‘de gulden regel‘ als belangrijkste leefregel. Parker staat dan ook met twee benen stevig op de grond en is dankbaar voor de kleine dingen in het leven.

Door toeval ontdekt

Zijn muziek is er daar één van, al wordt dat een steeds groter en belangrijker component in zijn leven. In eerste instantie wil hij baseballspeler worden, maar door toedoen van één van zijn zussen verandert dat snel. Tegen de uitdrukkelijke wens van Parker in, schrijft ze hem toch in voor een talentenjacht.

Woest deelt Parker haar mee dat hij echt niet op het podium gaat staan voor zoveel mensen, maar op de dag van de show gaat hij er toch naar toe. Als hij uiteindelijk op het podium staat, gebeurt er iets opmerkelijks. Al zijn angsten en verlegenheid zijn weg en hij merkt dat hij zich compleet op zijn gemak voelt. Ondanks al die mensen in de zaal. Sterker nog, het werkt verslavend.

Boots & Fender

Hij verruilt zijn baseballspullen voor boots en de Fender gitaar van zijn opa en stort zich vol op zijn muziek. Hij speelt veelvuldig in lokale bars en wint vele talentenjachten. Na elk optreden groeit zijn fanbase, en één fan leent Parker zelfs zijn camper zodat hij zijn ‘werkterrein’ kan vergroten.

En Parker denkt groot, laadt al zijn spullen in de camper en vertrekt naar Nashville. Daar aangekomen strijkt hij neer op een camping.

You Get Me Every Time

Parker Willingham - You Get Me Every Time
Parker Willingham – You Get Me Every Time

Zijn debuutalbum “You Get Me Every Time” nam Parker op in Florida. Een instinctieve en verrassende keuze, want Nashville heet niet voor niets ‘Music City’. Was het wel verstandig om de vele goede studio’s en technici in Nashville, ‘links’ te laten liggen?

Dat vroeg Parker zich na de zoveelste pendeltocht ook af. Maar uiteindelijk zag hij in dat het regelmatig zien van vrienden en familie van meerwaarde was voor zijn muziek. Op het album staan elf tracks die door Parker (mede-)geschreven zijn.

I’m not weighted or influenced by what’s hip, popular or commercially appealing. When I write, I just let the pen and the music flow and don’t try to fit a genre mold. I like to write music because it gives life to something that did not previously exist. It’s hard to define what ‘country’ music is today, but one thing that has remained a standard is ‘Southern’ and that Southern influence remains a constant in my music.

— Parker Willingham

Tracklist

 1. You Get Me Every Time
 2. Flipside
 3. Chase Her Dreams
 4. It’s Hard To Say
 5. Me Loving You
 6. One Kiss At A Time
 7. Not Like Me
 8. Raining Down
 9. All Over You
 10. Cold Creek
 11. We Got It Alright
  You Get Me Every Time

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *