De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: Jordan Davis

Wij schijnen een lichtje op aanstormend talent.

Country is hot en Nashville wordt dan ook overspoeld met (zelfverklaard) aanstormend talent. De vergelijking met Hollywood is niet eens zo gek. Al deze artiesten verlaten hun ‘hometown’ en hopen in Music City door te breken. Dit is voor de meesten een moeizaam en langdurig proces en begint vaak met het ‘aan de man brengen’ van eigen liedjes bij de gevestigde namen.

De media, zowel radio als geschreven pers, kunnen een grote factor spelen in het succes. Wanneer nooit iemand van je hoort, is het immers nog moeilijker om een fanbase op te bouwen. Nu lezen de platenbonzen vast niet dagelijks onze website, maar we willen jullie óók op de hoogte houden van dit aanstormend talent.

Daarom gaan we af en toe iemand in de spotlight zetten, en Jordan Davis bijt het spits af vandaag.

Jordan Davis

Jordan Davis groeit op in een muzikaal gezin en leert al op jonge leeftijd gitaar spelen en zingen. Hij heeft van jongs af aan twee grote passies: Baseball en muziek. Na zijn afstuderen kiest hij voor de laatste en trekt in 2012 naar Nashville. Hier probeert hij sindsdien zijn droom van een eigen muziekcarrière te verwezenlijken.

Hij werkt aan zijn netwerk en neemt deel aan schrijfsessies met grote namen als Josh Dorr en Marty Dodson. Die laatste heeft grote hits van onder andere Kenny Chesney, Carrie Underwood, George Strait, Billy Currington en Lonestar op zijn naam staan.

The thing that is weird to me is the pure songwriting fan that I am compared to what I love production-wise. I love these huge, big sounds – big drums, loud guitars – but my favorite show to go to is John Prine or Jason Isbell, you know just standing up there with a guitar. They’re seriously opposite ends of the spectrum, but I think that marrying the two, there’s a cool way to do it. Jordan Davis

Jordan’s stijl is een mix van country met pop- en rockinvloeden. Hij was een groot deel van vorig jaar ‘on the road’ en opende voor sterren als Chase Rice, Josh Abbott Band, The Cadillac Three en David Nail.

Jordan Davis

Met het ondertekenen van een contract bij Universal Music Group in 2016 zet hij een grote stap naar de verwezenlijking van zijn droom. Hier krijgt hij de ruimte en mogelijkheid om aan zijn debuutalbum te werken. Wanneer dit album uitkomt, en of het een volledig album of een EP wordt, is op dit moment nog niet bekend.

“Singles You Up”

Het worden spannende dagen en weken voor Jordan Davis, zeg maar rustig ‘de weken van de waarheid’. Lukt het deze in Louisiana geboren artiest om door te breken? Zijn wapen is “Singles You Up”, een lekker catchy en zelfs zomers deuntje dat hij begin mei uitbracht. Binnenkort komt het in Amerika beschikbaar voor radio airplay en kunnen we zien of het meteen zijn grote doorbraak wordt.

Luister hieronder zelf naar zijn debuutnummer en laat ons weten wat je ervan vindt.

Jordan Davis - "Singles You Up"

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty