De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: Jick Munro & The Amazing Laserbeams

Denken wij de ‘toon’ te zetten met onze ‘Spotlight Series‘, krijgen we in deze editie te maken met heuse laserstralen!

Vandaag stellen we namelijk Jick Munro en zijn ‘Amazing Laserbeams’ aan je voor. Hun muziek is een mooie mix van country(pop), americana en bluegrass, overgoten met een sausje van zuidelijke gezelligheid.

En we stellen ze niet alleen aan je voor, we hebben morgen ook nog de première van de videoclip van hun nieuwe single “Old Joe”.

Muzikale studenten

Het verhaal van Jick Munro & The Amazing Laserbeams begint in 2011, wanneer Jick Munro op de lerarenopleiding in Maastricht samen met zijn collegastudenten The Ridge, Banjo Joe en Eddy Black af en toe muziek maakt. Al snel besluiten de heren om samen een band te beginnen en een jaar later sluiten Mandolin Tommy en The Stick zich bij hen aan.

De optredens nemen snel in aantal toe. Met hun mooie vocale harmonieën en vrolijke shows weten ze het publiek altijd weer in beweging te krijgen. Ook vallen ze diverse malen in de prijzen en spelen ze in binnen- en buitenland met acts als Pokey Lafarge & the South City Three, Typhoon, The Dustbowl Revival, Orgelvreten, The Kik en meer.

Op dit moment kent de band de volgende bezetting:

  • Jick Munro: Vocals & Guitar
  • Mandolin Tommy: Vocals, Mandolin & Kazoo
  • Banjo Joe: Vocals, Banjo, Harp, Lapsteel & Electric Guitar
  • Yannick the Kick: Rocksolid Drums

Jick Munro logo

De afgelopen jaren speelde Jick Munro op onder andere Pinkpop, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestivals, Eurosonic/Noorderslag, BAM festival, Schippop, Fonnefeesten (België) en in Paradiso Amsterdam. Ook onthalen zij de Lowlands bezoekers op station Lelystad met een speciaal straatoptreden.

The Ark

Jick Munro - The Ark

In 2016 brengt de band hun debuutalbum “The Ark” uit. Het album bevat in totaal tien songs die de diversiteit van de bandleden weerspiegelen. Folk, country, rockabilly, bluegrass, het album brengt ons een mooie mix.

Met het openingsnummer “Bourbonista” wordt meteen de toon gezet. Het begint vocaal, maar dan schakelen de banjo en accordeon een aantal versnellingen hoger. Ze leveren een aanstekelijke up-tempo beat die je meteen in de stemming brengt voor de rest van het album.

“Some Of Us”, track twee, is weer ingetogen en roept een ‘feel’ op van de verhalende ‘Outlaw Country‘ van weleer. En zo wisselen de stijlen elkaar prettig af. Halverwege het album wordt het even wat ‘luchtiger’ met “Drinking Song”, een drinklied waarbij je bij wijze van spreken de glazen bier in de muziektent door de lucht ziet vliegen.

Ook de rest van het album klopt gewoon. De tracks zijn volwassen, muzikaal divers en worden met een overdosis energie gebracht.

Spotify

Exclusief bij Country-Music.nl: de clip van Old Joe

Morgen, donderdag 8 februari 2018, heeft Country-Music.nl exclusief de première van de videoclip van “Old Joe”. Vierentwintig uur lang is deze clip alleen op onze site te bekijken.

“Old Joe” is de nieuwe single van Jick Munro. Ook wij hebben de clip of de track nog niet gehoord, dus ook voor ons wordt het een verrassing. Vanaf vrijdag kun je dan de single ook op iTunes, Spotify en YouTube vinden.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty