Spotlight: Eve McKing

14 augustus 2017 | Spotlight | 0 Reacties

De spotlight serie draait om licht. Een sterk licht dat we af en toe op aanstormende talenten richten om ze te introduceren bij countryfans. Meestal zijn het Amerikaanse talenten, maar soms mikken we dichter bij huis. Zo ook deze keer, al doet haar stage name anders vermoeden.

Yvon Mocking

Eve McKing werd als Yvon Mocking geboren en zag pas later het ‘country licht’. Haar eerste stappen op het podium doet ze met rocknummers waarin de invloed van Alanis Morissette en Anouk doorklinkt. En niet onverdienstelijk, want ze treedt op in uitverkochte zalen in de Sugarfactory, De Helling en Tivoli Oudegracht.

Ook de nationale radio weet haar te vinden en ze mag een paar keer optreden op 3FM. In september 2014 geeft ze gehoor aan de oproep van haar fans, de EP “Get To Know Me” wordt gepresenteerd in een uitverkochte zaal in EKKO in Utrecht.

Het jaar daarop speelt ze veel in diverse bars en festivals. Maar het hoogtepunt vormt het optreden als voorprogramma van Blof. Ze krijgt daarmee de kans om aan zo’n tweeduizend mensen te laten zien dat ze uit het juiste artiestenhout is gesneden. Guus Meeuwis is ook overtuigd en in 2016 vraagt hij haar voor hem hetzelfde te doen.

Countrylicht

Eve McKing
Eve McKing

Eind 2015 ziet ze ‘het countrylicht’. Ze raakt geïnspireerd door de Amerikaanse country/pop van Carrie Underwood en Miranda Lambert. Ook oude klassiekers worden door Yvon beluisterd en ze raakt besmet met het countryvirus. De eenvoudige, vaak uit het leven gegrepen songteksten bevallen haar.

Twee nieuwe countrysingles worden geschreven en opgenomen met de hulp van Gert-Jan Stehouwer en Robin van Loenen, de producer van Destine. In 2017 verschijnt haar eerste countrysingle.

Eve McKing

Een nieuw tijdperk vraagt om een nieuwe naam. Et voilá, Eve McKing is geboren.

Een week na de release van die eerste single “Roll With The Punches” wordt Eve gevraagd om op 3FM bij Giel Beelen OnStage op te treden en ook Radio 2 speelt de track. De in Utrecht georganiseerde release show is ook een groot succes.

In mei 2017 volgt de track “Strange Fascination”. Het doel van Eve is duidelijk, ze wil bij het selecte gezelschap vrouwen horen die op de main stage van het Lowlands festival hebben gestaan.

Binnenkort kun je haar live aan het werk zien op onderstaande data/locaties. Bekijk de videoclip van “Strange Fascination” hieronder voor een voorproefje van haar energieke shows. Later dit jaar volgen nog meer new country nummers van haar, so stay tuned!

17 aug. 2017 | Café De Cactus, Hengelo
Nederland
26 aug. 2017 | Dutch Motorcycle Festival, Enschede
Nederland


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *