De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: Denny Strickland

Het jaar 2017 was een ‘big year’ in de carrière van Denny Strickland.

Denny Strickland is één van de countryartiesten die je volgens het gerenomeerde blad ‘Rolling Stone‘ moet kennen en in de gaten moet houden. En daar gaan wij nu voor zorgen, want Denny staat centraal in deze editie van onze ‘Spotlight Series’.

Brug tussen oud en nieuw

Denny Strickland

Denny groeit op in Jonesboro (Arkansas), maar heeft ook een grote liefde voor de cultuur van de Westkust ontwikkeld. Dit merken we ook in zijn muziek. Het is een heerlijke combinatie van eerlijkheid en emotie, met songteksten die vaak gebaseerd zijn op zijn eigen ervaringen. Deze verpakt hij in een aangenaam ogend en klinkend jasje.

You know, I get emotional when I sing. I wear my feelings on my chest. I probably get that from my mother, just as I learned about humility from my father. I think of myself as a happy medium between the two of them.

Hij weet op zijn eigen unieke wijze een brug te slaan tussen de oude, traditionele country sound en de moderne varianten die de laatste decennia daaruit ontstaan zijn. In zijn muziek komen we scheurende gitaren en popinvloeden tegen, maar er zit nagenoeg altijd een klassieke ondertoon in. Zijn stemgeluid draagt daar zeker aan bij, net als de passie en intensiteit ervan. Iets dat ook bij zijn concerten direct opvalt.

Uitstekende mentoren

Wanneer de jonge Denny een demotape aan Marshall Grant (de bassist van Johnny Cash) geeft, komt alles in een stroomversnelling. Marshall beluistert de tape, is overtuigd van Denny’s kwaliteiten en besluit hem te coachen. Hij wordt een echte mentor voor Denny. Hij deelt zijn ervaringen met hem, introduceert hem bij grootheden als Kris Kristofferson en Rosanne Cash en treedt meermaals samen met hem op.

In 2011 overlijdt Grant, maar Denny is dan al vastbesloten om het in Nashville te gaan maken. En gezien de ontwikkelingen in 2017 lijkt hem dat te gaan lukken. Hij blijft zichzelf, maakt zelf keuzes die voor hem goed voelen en hij blijft ontdekken en vernieuwen. Zelf zegt hij hieronder het volgende:

“If you love it, you love it. If you hate it, you hate it. But I’m still exploring. All I can tell you is that, while I don’t know where I’ll be down the road, I do know that everything I write and record will be truly me.”

Debuutalbum “California Dreamin”

Zijn liefde voor de westkust vinden we ook terug in de albumtitel van zijn in augustus verschenen debuutalbum “California Dreamin” dat op 1 augustus 2017 verscheen. Maar het blijft niet bij de albumtitel, verwijzingen naar California en de westkust komen we op meer plaatsen op het album tegen.

De titeltrack, tevens openingsnummer van het album, is een pop-geïnspireerde song waarin een man vertelt hoe hij zijn ‘buzz’ vindt bij zijn vriendin uit California. Ook track twee, het catchy “Whatever”, vertelt een verhaal van luchtige romantiek. Maar er zijn ook R&B invloeden merkbaar, bijvoorbeeld bij het upbeat “Slo Mo” en “Don’t You Wanna”.

Dat Denny ook thuis is in de country-rock bewijst hij met tracks als “Damn Babe, waar de gitaren een prominente rol krijgen. Rustpunt op het album is “Close My Eyes”.

California Dreamin - Denny Strickland

 1. California Dreamin
 2. Whatever
 3. Slo Mo
 4. Don’t You Wanna
 5. We Don’t Sleep
 6. Damn Babe
 7. Gimme Some Of That
 8. Robbed The Bank
 9. End Up Like This
 10. Close Me Eyes
 11. Close Me Eyes (acoustic)

Hieronder de clip van zijn nieuwe single “We Don’t Sleep”. Deze track is misschien wel de meest opvallende van het album, en daardoor een goede keuze voor een eerste single. Een song over een nacht vol passie waarin er weinig of niet geslapen wordt.


Meer horen van Denny? Check dan onderstaande links naar Spotify, iTunes en Youtube Music.

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty