De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: Austin Burke

De lampen gaan weer aan...

Onze ‘spotlights’ bleven de laatste weken gedoofd. Niet door gebrek aan aanstormend talent, maar door zaken als een welverdiende vakantie en drukte alom. Tijd dus om de lampen af te stoffen en ze weer in te schakelen. Onderwerp van deze editie is Austin Burke, een jongeman die opgroeide in Phoenix (Arizona) en van het type ‘niet lullen, maar poetsen’ is.

Suit up, show up, shut up and get the job done

We gaan er geen gewoonte van maken, maar we halen deze keer toch even de oma van de artiest in kwestie erbij. De lijfspreuk van Austin’s grootmoeder is ‘Suit up, show up, shut up and get the job done’. Het is voor Austin niet zomaar een spreuk van oma, het is een advies dat hij ter harte heeft genomen.

Austin Burke

Op dit moment timmert hij in Nashville aan de weg als songwriter en dat is geen gemakkelijke opgave in ‘Music City’. Het is de droom en hoop van zoveel getalenteerde mensen die allemaal naar de stad trekken in de hoop door te kunnen breken.

Om rond te komen werkt hij als ober. In zijn vrije tijd schrijft hij liedjes en probeert deze ‘aan de man’ te brengen tijdens zogenaamde ‘writer’s nights’.

Het mes snijdt vaak aan twee kanten. Door te spelen op iedere ‘honky tonk’ die hem maar hebben wil, probeert Austin ook een eigen fanbase op te bouwen en de vraag naar zijn liedjes te vergroten. Dit alles zonder klagen, het advies van zijn oma is daarin duidelijk!

Suit up, show up, shut up and get the job done

Jong geleerd, oud gedaan

Gezien zijn leeftijd zit Austin nog in de eerste fase, maar vergis je niet. Muziek zit hem in het bloed en al sinds zijn derde levensjaar zingt hij. Niet achter een plastic ‘my first Sony’ microfoontje, nee, Austin zong met drie jaar al het Volkslied van Amerika voorafgaand aan de wedstrijden van de Phoenix Suns (basketbal) en Phoenix Diamondbacks (honkbal).

Honkbal en countrymuziek waren helemaal ‘zijn ding’ en een ontmoeting met een grote naam uit de countryscene zou zijn leven voor altijd veranderen. Tijdens de voorbereiding van de San Diego Padres voor een nieuw honkbalseizoen ontmoet hij toevallig Garth Brooks, een ontmoeting die hem definitief doet besluiten het pad van de muziek te kiezen.

Austin Burke EP

Die keuze bracht hem naar Nashville, waar hij nu dus probeert door te breken. Een begin heeft hij al gemaakt, op 19 mei van dit jaar verscheen zijn debuut EP “Austin Burke”. Op deze EP staan zes catchy nummers, qua stijl passend in de moderne, new country. De meeste tracks gaan over relaties, maar track vijf is de track die gebaseerd is op de quote van oma Burke.

En zijn muziek valt op én in de smaak. De eerste single van de EP, het mooie “Sleeping Around”, is ondertussen bijna 6,5 miljoen keer afgespeeld. Op spotify alleen! Hieronder kun je horen waarom.


De tweede single is “Whole Lot In Love” en deze lijkt het succes van “Sleeping Around” te gaan overtreffen. De teller staat bij deze track al op ruim 5,4 miljoen streams.

Dankzij het advies van zijn oma gaan we de komende jaren vermoedelijk dus nog veel vaker van hem horen. Dank je wel oma!

Austin Burke - Austin Burke

  1. Sleepin’ Around
  2. Get The Job Done
  3. Whole Lot In Love
  4. Cool Again
  5. My Best Friend’s Girlfriend
  6. Billion Dollar Love

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty