De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Spotlight: American Young

Na Jordan Davis nu het duo Kristy en Jon van American Young.

Enkele weken geleden had Jordan Davis de eer om als eerste in onze spotlight te stappen. In het tweede deel van onze Spotlight reeks richten we de schijnwerper op American Young, een interessant duo uit de Verenigde Staten. Hun discografie bevat momenteel één EP en één studioalbum. Ze onderscheiden zich door mooie harmonieën, ondersteund door originele instrumenten.

American Young

American Young

Heb je nog nooit van American Young gehoord? Niet erg, want daar kunnen we met deze minicursus makkelijk wat aan doen.

Minicursus AY – deel 1

Jon Stone is een songwriter uit Oregon die songs schreef voor onder andere Blake Shelton, Rascal Flatts, Kenny Chesney en Lee Brice. Kristy Osmunson, uit Idaho, is onder de indruk van zijn songs en zoekt hem op na het uiteenvallen van haar band Bomshel in 2012.

Tijdens de ontmoeting en latere schrijfsessies blijkt dat ze muzikaal niet alleen veel overeenkomsten hebben, ook hun stemmen en muzikale talenten vullen elkaar erg goed aan.

Een wereldberoemde groep als Little Big Town is bekend geworden door hun mooie harmonieën. Maar wanneer je naar de muziek van American Young luistert, dan merk je al snel dat Kristy en Jon daar niets voor onderdoen. Country-Music.nl

Het debuutalbum “AY” verscheen ruim 10 maanden geleden. Sindsdien touren ze veelvuldig door Amerika, Canada én Europa. Hun fanbase groeit met elk optreden, waarbij vooral de groei in Europa opvalt. Volgens Kristy komt dat met name omdat er aan deze kant van de Atlantische Oceaan meer een ‘luistercultuur’ heerst.

Het publiek is hier vaak stiller dan in Amerika en luistert daardoor aandachtiger naar de songs. American Young heeft veel mooie, emotionele songs, zoals “Soldier’s Wife (Don’t Want You To Go” en het autobiografische “God Sends A Train”. Maar ook vrolijke, aanstekelijke songs maken deel uit van hun repertoire. Voorbeelden hiervan zijn “Be Here” en “Point Of View”.

Er is dus voor elk wat wils. Lees maar verder als je ons (nog) niet gelooft.

Minicursus AY – deel 2

Hierboven de ietwat droge kost over het ontstaan van American Young en wat, volgens ons, zo speciaal aan ze is. Tijd voor een vijf minuten durende clip waarin we Kristy en Jon zelf aan het woord laten. En voor als je ze niet gelooft, komt ook een ouwe rot als Lee Brice vertellen wat hen zo speciaal maakt.


Nog niet overtuigd of wil je het hele album eerst zelf een keer beluisteren? Dat kan onder andere via onderstaande links.

Spotify Apple Music

Minicursus AY – deel 3

Deel drie van deze korte ‘AY cursus’ is wellicht de leukste. Koop vandaag nog een kaartje en ben er op woensdag 5 juli 2017 bij in de Oude Zaal van de Melkweg. Dan kun je met eigen ogen, en oren, genieten van een mooie show.

Wedden dat je na afloop fan bent?

Tickets


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty