De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Speciale dag voor Toby Keith

Vandaag is de dag dat Toby toetreedt tot de Songwriters Hall of Fame.

Vandaag, donderdag 18 juni 2015, is voor Toby Keith een héle speciale dag. Misschien wel de belangrijkste dag in zijn muzikale carrière, die al meer dan twee decennia beslaat. Eerder dit jaar brachten we al het nieuws dat hij zal toetreden tot de ‘Songwriters Hall Of Fame’. En today is the day!

Recentelijk werd Toby gevraagd wat volgens hem zijn belangrijkste lied is en wat de toetreding tot de ‘Songwriters Hall Of Fame’ voor hem betekent.

Volgens Toby is “Should’ve Been A Cowboy” zijn belangrijkste lied. Allereerst omdat het zijn debuutsingle is, die gelijk een nummer 1 hit werd. Maar vooral omdat het lied een fundament legde waarop de rest van zijn carrière is gebouwd.

Bij het lidmaatschap hoort een trofee. In het interview vertelt hij dat deze trofee waarschijnlijk de enige is die hij op zijn bureau zet. “Het is deze erkenning waar ik het allemaal voor heb gedaan, dit wilde ik meer dan wat ook bereiken.”

Nu Toby Keith lid is van dit selecte gezelschap, wil hij zich inzetten om meer countryartiesten en -songwriters deze erkenning te geven. Hij denkt bijvoorbeeld aan Merle Haggard.

Later dit jaar komt zijn nieuwe album “35MPH Town” uit. Hieronder de clip van “Should’ve Been A Cowboy”. En houd in je achterhoofd dat het lied in 1993 uitkwam. 😉Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty