De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Songwriters across borders – Amsterdam 2019

Volgende week kun je in onze hoofdstad genieten van twee zogenaamde ‘writer’s rounds’.

Het beloven onvergetelijke avonden te worden. De concerten worden gegeven in unieke locaties in onze hoofdstad, en de artiesten komen uit Music City vergezeld door een lokaal talent.

Writer’s round

Writer’s rounds zijn een echte Nashville traditie. De bekendste plek is toch wel het Bluebird Café, waarbij songwriters en artiesten hun (hit)songs live spelen en de verhalen en inspiratie achter het nummer delen met het publiek. Vaak is deze set akoestisch, waarbij de artiesten in het midden van de zaal op barkrukken in een rondje zitten.

De line-up

De line-up van deze twee optredens in Amsterdam bestaat uit vier artiesten. De Nederlander Mercy John wordt vergezeld door Who Is Fancy, Jillian Jacqueline en Andy Albert.

Who Is Fancy is een singer/songwriter uit Bentonville (Arkansas) die met slechts twee songs op Spotify meer dan 92 miljoen streams heeft. Als dat niet genoeg zegt over de muzikale capaciteiten van Fancy, dan raak je misschien overtuigd door de namen voor wie hij songs schreef: Christina Aguilera, Meghan Trainor en Ariana Grande om er maar een paar te noemen…

Hij woont momenteel in Nashville, waar hij werkt aan zijn debuutalbum “Southern Curiosity”.

Iets bekender bij het countrypubliek is natuurlijk Jillian Jacqueline. Zij staat in Amerika op menig ‘Artist to watch’ lijstje, iets dat de gevestigde namen in Nashville zeker doen. Ze opende de laatste jaren voor onder andere Little Big Town en Brett Eldredge. Binnenkort is ze ook support-act voor Kip Moore.

Andy Albert is een country/rock songwriter die eerder dit jaar met zijn song “Good Girl”, gezongen door Dustin Lynch, zijn eerste #1 hit scoorde. Andy is ook (mede) verantwoordelijk voor tracks van Blake Shelton (“She Got Away With Words”), Carrie Underwood (“The Bullet”), Davin Dawson (“Dark Horse”) en Granger Smith (“If The Boot Fits” en “Happens Like That”).

De Nederlander Mercy John maakt prachtige americana muziek, voorzien van een rauw randje. Hij heeft op dit moment twee album uit. In 2017 verscheen “This Ain’t New York”, dat goede recensies kreeg en vele deuren voor hem opende. In 2019 bracht hij “Let It Go Easy” uit, dat ook zeker het beluisteren waard is. Check de Spotifylink hieronder maar eens…

Who Is Fancy Jillian Jacqueline Mercy John

Unieke locaties

De concerten in Amsterdam worden op twee unieke locaties gehouden, hetgeen deze writer’s rounds een exclusief karakter geeft.

Vrij Paleis

De eerste, op vrijdag 17 mei aanstaande, vindt plaats in het Vrij Paleis, een uniek gebouw in het hartje van Amsterdam. Oorspronkelijk was hier het kantoor van een krantenuitgever gevestigd, maar nadat deze haar deuren sloot raakte het in verval.

Het werd in de jaren ’80 bewoond door krakers, maar is nu helemaal opgeknapt en omgetoverd tot een ruimte waar kunst en muziek tot bloei komen.

Tickets voor deze show (20:00 – 22: 00 uur) kosten slechts 10 euro° en zijn nu verkrijgbaar via onderstaande link.

Tickets

Woonboot

Een dag later wordt het geheel wat kleinschaliger en nóg intiemer. Op zaterdag 18 mei gaan artiesten en publiek aan boord van een woonboot in Amsterdam Noord voor een echt huiskamerconcert. Tickets voor deze show (20:00 – 22:00 uur) kosten 15,00 euro°.

De exacte locatie van het concert krijg je toegestuurd nadat je een kaartje hebt gekocht.

Tickets

° Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty