De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

“Shania Now”, het nieuwe album van Shania Twain

Na vijftien jaar is voor de fans van Shania Twain het aftellen begonnen, een nieuw album lijkt nu definitief in de maak.

Eindelijk, want haar laatste studioalbum “Up” dateert alweer uit 2002 en sindsdien kwam er alleen een “Greatest Hits” en een livealbum uit.

Onduidelijkheid en relletjes

De roep om nieuw materiaal werd de laatste jaren steeds sterker en Shania gooide regelmatig olie op het vuur door aankondigingen of hints omtrent een vervolg te doen. Helaas werden deze steeds weer gevolgd door stilte of een bericht dat er vertraging was opgetreden. Uiteindelijk resulteerde dat eerder dit jaar in een behoorlijk grote rel na haar optreden in de ‘Late Late Show’.

Voorafgaand aan de opnames liet ze namelijk via social media weten dat ze ook iets over haar aanstaande album zou zeggen. Maar in de uitzending werd er met geen woord gerept over het nieuwe album of zelfs maar een nieuwe single. Dit tot grote onvrede van haar vele fans.

Shania Now

Maar nu lijkt, we houden een kleine slag om de arm, alles toch in kannen en kruiken. Shania heeft de cover van haar nieuwe album gepresenteerd en een releasedatum genoemd. Een tracklist is vooralsnog niet bekend.

Op het nieuwe album gaan we een vijftien jaar oudere Shania horen. We zijn dus erg benieuwd hoe de Shania van nu klinkt en wat voor soort muziek we van haar krijgen. Shania beseft dat zelf klaarblijkelijk ook, want ze koos voor de albumtitel “Shania Now”.

Shania Twain - Shania Now

De releasedatum van het nieuwe album is vrijdag 29 september.

Eerste single

Tijdens haar optreden op het 2017 Stagecoach Country Music Festival in april bracht ze een nieuw nummer. Het is getiteld “Life’s About To Get Good” en sindsdien is deze track ook opgedoken in een advertentie voor de Olympische winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.

Het lijkt erop dat dit de nieuwe single wordt.

Tracklisting bekend

Update 13 juli 2017: Shania heeft de complete tracklist van haar nieuwe album bekend gemaakt:

 1. Swingin’ With My Eyes Closed
 2. Home Now
 3. Light Of My Life
 4. Poor Me
 5. Who’s Gonna Be Your Girl
 6. More Fun
 7. I’m Alright
 8. Roll Me On The River
 9. We Got Something They Don’t
 10. You Can’t Buy Love
 11. Life’s About To Get Good
 12. Soldier

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty