De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

September Whiskeymaand

Met of zonder 'e' in de naam? Ach, wat maakt het uit, genieten is het devies!

De discussie over wie de beste whisk(e)y maakt zal nooit verstommen. Amerikanen, Ieren en Schotten, ze zijn allemaal apetrots op de whisk(e)y’s die ze produceren. En daar is ruimte toe, want ze zijn allemaal anders. En ze hebben allemaal hun eigen fans en publiek.

Wat dat betreft is het net muziek. Zoveel mensen, zoveel smaken.

Jim Bean

Amerikaanse whiskey wordt voornamelijk gemaakt in de staten Kentucky en Tennessee. Bekende merken zijn Four Roses, Jim Bean, Wild Turkey en Jack Daniels. Ze onderscheiden zich van de andere whisky’s doordat ze met mais in plaats van graan worden gestookt. Hierdoor zijn ze wat zoeter van smaak.

Vaak roepen whiskyliefhebbers dat de Amerikaanse whiskey’s simpeler zijn. Dat mag – door de zoetere smaak en de lagere prijs – dan misschien zo lijken, maar voor veel Amerika- en countryfans is het de beleving die Whiskey ‘the edge’ geeft.

Dat het me doet denken aan Amerika is één reden waarom ik meer geniet van bourbon dan van whisky. Als ik een Islay-whisky drink, geniet ik er met volle teugen van, maar ik waan me echt niet in Schotland. Daarnaast is bourbon een beter drankje, omdat je er alles mee kunt én mag doen: je kunt het gebruiken in een mix voor een whiskey sour, een whiskey cola of iets anders. Ook mag je er ongegeneerd ijsblokjes ingooien. Frank Verhoef / frankenvrijamerika

Hier op country-music.nl roepen we september uit tot ‘Whiskey maand’. Natuurlijk hebben we ‘het countrynieuws’ niet in de hand, maar de ‘Zondag Flix‘ heeft deze maand als thema ‘Whiskey’. Aanstaande zondag de eerste. Stay Tuned!Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty