Na zijn tweede album “See You Tonight” uit 2013 was het geruime tijd stil rond de winnaar van het tiende seizoen van ‘American Idol’, maar Scotty McCreery is terug. En hoe!

Op 5 mei gaf hij ons met het mooie, emotionele “Five More Minutes” een voorproefje van zijn nieuwe album. En nu is er ook een videoclip bij het nummer verschenen.

Five More Minutes

Scotty zelf omschrijft “Five More Minutes” als zijn favoriete song tot nu toe. Voor hem komt dat voor een groot deel door de emotionele lading, maar ook bij zijn fans staat het nummer zeker in de Top 5.

Scotty McCreery - Five More Minutes

Hij schreef het samen met Frank Rogers en Monty Criswell in de weken nadat zijn grootvader stierf. Ze spraken over zijn opa en over de dingen die Scotty hem nog had willen zeggen, maar nooit meer de kans voor kreeg. Scotty had een hele hechte band met zijn opa’s en besloot daarom te proberen een mooi eerbetoon aan hen te schrijven. En dat is gelukt.

Heb je het nummer nog nooit gehoord? Druk dan hierboven op play. En ook als je het al wel kent, want ook de videoclip is de moeite waard.

Persoonlijke videoclip

Ook in de videoclip zien en voelen we die emotie terug. Het is een erg persoonlijke clip, waarin een groot deel van Scotty’s jeugd verwerkt is. Zo zien we op de oude beelden Scotty onder andere in het ziekenhuis, net na de geboorte, met zijn ouders, op schoot en in de boot bij zijn opa’s, op de kermis en tijdens familie-evenementen.

Deze beelden worden afgewisseld met close-ups van een zingende Scotty nu.

Staande ovatie

Tijdens het debuut van het nummer in de ‘Grand Ole Opry‘ eerder deze maand kreeg Scotty een staande ovatie van het publiek. Een deel daarvan had tranen in de ogen vanwege de mooie songtekst en de emotionele lading van het nummer.

Nieuw album

Er zijn nog geen details van het nieuwe album vrijgegeven, maar zodra er nieuws is brengen we je op de hoogte! De verwachting is dat dit album, zijn derde studioalbum, nog dit jaar uitkomt.