De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Veel samenwerkingen op nieuwe album Brad Paisley

Ook op zijn nieuwe album vinden we weer enkele duetten.

Voor Brad Paisley fans, en eigenlijk voor alle fans van country muziek, is het aftellen nu echt begonnen. Op vrijdag 21 april verschijnt zijn elfde studioalbum. In de aanloop naar deze release komen er steeds meer details naar buiten. We zetten alles wat we weten voor je op een rij.

De titel en artwork

De titel van het album is “Love And War” en de albumhoes is weer in klassieke Brad Paisley stijl uitgevoerd. We zien een foto van Brad met een wat vertrokken gezicht, terwijl hij toch echt zijn lievelingsspeelgoed – zijn gitaar – vasthoudt. De letters van de albumtitel nemen een groot deel van de cover in beslag en vallen dus extra op.

Brad Paisley - Love And War

De kenmerkende witte cowboyhoed ontbreekt ook dit keer niet, al lijkt die bijna van de cover ‘af te waaien’.

De tracks

Brad schreef mee aan alle zestien tracks. Een groot aantal van deze tracks zijn samenwerkingen met grote namen uit andere genres. We zien bij de credits onder andere de namen van de Rock & Roll Hall of Fame leden Mick Jagger en John Fogerty (CCR) staan. Ook Bill Anderson, lid van de Country Music Hall of Fame, heeft meegewerkt aan verschillende nummers.

Een andere opvallende naam is Johnny Cash, die songwriting credits krijgt bij het nummer “Gold All Over the Ground”. Maar het meest verrassende samenwerking is misschen wel die met de Hip-Hop/R&B artiest Timbaland. Hij werkt aan twee nummers mee.

Hieronder de volledige tracklist.

 1. Heaven South
 2. Last Time for Everything
 3. One Beer Can
 4. Go to Bed Early
 5. Drive of Shame (feat. Mick Jagger)
 6. Contact High
 7. Love and War (feat. John Fogerty)
 8. Today
 9. selfie#theinternetisforever
 10. Grey Goose Chase (feat. Timbaland)
 11. Gold All Over the Ground
 12. Dying to See Her (feat. Bill Anderson)
 13. Solar Power Girl (feat. Timbaland)
 14. The Devil Is Alive and Well
 15. Meaning Again
 16. Heaven South (Reprise)

Today

De eerste single van dit album, “Today”, staat momenteel in de top 5 van de Billboard Country Airplay hitlijst. Het nummer spoort de luisteraars aan te genieten van de kleine dingen in het leven. En om daar tijd voor vrij te maken. Beluister/bekijk “Today” hieronder:


Meer Brad Paisley


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty