De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Sam Hunt Live in Melkweg

De country hitlijsten koning live in de Melkweg.

In 2015 stond er ruim veertig weken lang minstens één nummer van hem in de Billboard Hot Country Songs Top 5. Sam Hunt domineerde de hitlijsten, werd ook in Europa ‘ontdekt’ en was vorig weekend present bij het Country 2 Country Festival in het Verenigd Koninkrijk. Zijn verblijf in Europa verlengt hij met enkele extra concerten. Gisteren trad hij op in de Melkweg, met Tenfold in het voorprogramma. Het was een feest!

Eén album

Sam heeft eigenlijk pas één album uitgebracht. Het is dan weliswaar een volwaardig studioalbum en één van de meest succesvolle in 2015, maar het is voor hem meer dan genoeg om ‘The Max’ van de Melkweg te laten ontploffen.

Logisch ook wel, zijn album “Montevallo” bevat zoveel hits dat hij bijna het hele album speelt. De set wordt aangevuld met enkele nummers die hij voor andere artiesten schreef en door een akoestische terugblik op de nummers die hem in zijn jeugd beïnvloed hebben.

Tenfold

Tenfold Live in Melkweg 2016

Deze dame heeft de eer om voor Sam te openen. Het valt niet mee om, alleen en slechts met een gitaar en je stem, de aandacht te trekken van een (voornamelijk vrouwelijk) publiek dat overduidelijk alleen voor Sam Hunt komt.

Ze speelt haar set en met haar droge humor krijgt ze de zaal zo nu en dan mee. Helaas horen we van haar muziek en teksten (te) weinig, er wordt te druk gepraat in de zaal.

Raised On It

Na Tenfold is het wachten op Sam Hunt. Het podium wordt omgebouwd, een finale soundcheck en dan is het zover. Wanneer de band, slechts twee gitaristen en een drummer, het podium betreedt stijgt de spanning. Op de klanken van “Leave The Night On” komt Sam het podium op.

Hit na hit komt voorbij en het publiek zingt enthousiast mee. Je ziet dat Sam geniet en het te gek vindt dat zijn songteksten zo worden meegezongen. Eerder heeft hij, in een interview met het AD, al aangegeven dat hij ook graag voor kleine(re) zalen optreedt.

Een kleine zaal heeft iets charmants. Je bent dichtbij je publiek. Het is ook een goede manier om bescheiden te blijven. Of ik nu voor 100 of voor 100.000 man optreed, ik wil altijd alles geven.

Sam Hunt - Melkweg 2016

Met slechts twee gitaristen en een drummer weet hij het publiek uitstekend te vermaken. Muziek maken en luisteren, Sam Hunt is “Raised On It”. Hij is overduidelijk in zijn element en het straalt ervan af dat dit is wat hij het liefste doet.

De akoestische set halverwege het optreden fungeert als een rem die echter nooit helemaal aangetrokken wordt. Het is een rustpunt in het optreden, nodig om het publiek wat op adem te laten komen.

Op eenzame hoogte

Na dit rustmoment gaat de show vrolijk verder. Tegen het einde van het concert gaat het dak er helemaal af. Sam stapt van het podium om de voorste fans een handje te geven. Wanneer hij links van het podium de trap naar het balkon bereikt, besluit hij ook even boven te gaan kijken. Ver komt hij niet, er is teveel publiek.

Als een omgekeerde Romeo en Julliet, zingt Sam vanaf het balkon de mensen in de zaal toe en zweept het publiek nog één keer op. Het was een echte “House Party”!

Zoals aan ieder te gek concert, komt ook vanavond het einde abrupt en te snel. Gelukkig heeft Sam nog een paar hits bewaard voor de toegift. Met “Take Your Time” en “Breakup In A Small Town” neemt hij voorlopig afscheid van Amsterdam.

Hieronder nog enkele foto’s van het concert.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty