De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Sam Hunt breekt 55-jaar oud record

Het kan je niet ontgaan zijn.

Wekenlang al krijg je op onze facebookpagina, iedere vrijdagmiddag een foto van Sam Hunt te zien. Vandaag siert hij met “Body Like A Back Road” voor de twintigste keer de top spot van onze wekelijkse ‘Billboard Country Charts Update’.

Record

Leroy Van Dyke

Deze week flikt Sam het dus weer, en breekt daarmee het 55-jaar oude record van Leroy Van Dyke. Begin jaren ’60 domineerde Leroy met het nummer “Walk On By” negentien weken lang de ‘Hot Country Songs’ hitlijst. Maar hij moet dus nu zijn meerdere erkennen in Sam Hunt en diens “Body Like A Back Road”.

Dit nummer schreef Sam samen met Josh Osborne, Shane McAnally en Zach Crowell, net na de verloving met Hannah Lee Fowler. In het weekend van 15/16 april trouwde hij met haar in een besloten ceremonie. Hun stormachtige relatie, en eerdere break-up, zijn door Sam gedocumenteerd in de songs van zijn succesvolle album “Montevallo“.

We hebben het hierboven overigens wel over het record bij de solo-artiesten, want eind 2012, begin 2013 deden de jongens van Florida Georgia Line het nog net een stukje beter. Zij voerden destijds 24 weken lang de hitlijst aan met het nummer “Cruise” van hun album “Here’s To The Good Times” uit 2012.

Body Like A Back Road

Hieronder de lyric video van de recordhouder. Een officiële clip is er nog niet, iets dat zijn prestatie eigenlijk alleen maar groter maakt.


15 In A 30 Tour

Sam Hunt tourt op dit moment door Noord-Amerika met zijn ’15 In A 30 Tour’. Dat doet hij veelal samen met Maren Morris en Chris Janson. Zij verzorgen meestal het voorprogramma voor Sam. Een volledige concertagenda vind je op Sam’s homepage.

[Sam Hunt - 15 in a 30 Tour


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty