Runaway June schrijft geschiedenis

9 september 2019 | Charts | 0 Reacties

De dames van Runaway June zingen zich in de geschiedenisboeken van de Billboard hitlijsten. Met hun single “Buy My Own Drinks” klimmen ze deze week namelijk op naar de 10e stek in de Country Airplay lijst.

SheDAISY
SheDAISY

Dit is vermeldenswaardig omdat het lang geleden is dat een volledige damesgroep zich in die Top 10 meldde. Het lijkt zelfs een eeuwigheid geleden, want de laatste vrouwengroep die dit presteerde was SheDAISY, die in 2005 met “Don’t Worry About A Thing” op de zevende plaats bleven steken.

Het zou overigens ook hun laatste vermelding in de hitlijst(en) worden.

Ander lot

Dat lot zal Runaway June wel bespaart blijven, want Naomi Cooke, Hannah Mulholland en Jennifer Wayne timmeren goed aan de weg en hen wordt door velen een grote toekomst voorspeld. Hun debuutalbum “Blue Roses” kwam na de release binnen op 36 in de Top Album Chart en kreeg goede recensies.

Hun eerdere singles “Lipstick” en “Wild West” waren met een respectievelijke de 28e en 36e plaats ook succesvol. Hieronder de videoclip van “Buy My Own Drinks”.

Goed gezelschap

Runaway June bevindt met deze prestatie in goed gezelschap want er zijn pas vier damesgroepen die in de Country Airplay° hitlijst een Top 10 gescoord hebben.

° Deze lijst bestaat ‘pas’ sinds 1990.

Forester Sisters
1x

SheDaisy
4x

Dixie Chicks
14x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *