De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Rotterdam Bluegrass Festival 2019

Liefhebbers van bluegrass kunnen ook deze zomer weer hun hart ophalen in Rotterdam.

In de havenstad wordt op 21, 22 en 23 juni voor de negende keer het Rotterdam Bluegrass Festival georganiseerd.

Ieder jaar spelen er bekende bluegrassartiesten uit binnen- en buitenland, en de toegang is gratis!

Internationale artiesten

Het eerste deel van de line-up is recentelijk bekendgemaakt, het betreft twee groepen uit de Verenigde Staten: The Po’ Ramblin’ Boys en Hackensaw Boys.

The Po’ Ramblin’ Boys

Authentiek, maar met de manische energie van een trein die op topsnelheid door het landschap dendert. The Po’ Ramblin’ Boys maken aanstekelijke muziek waarbij je direct rechtop gaat zitten. ‘The real deal’ volgens Amerikaanse critici, en ze zijn dan ook niet voor niets in 2018 tot opkomend artiest van het jaar uitgeroepen door de International Bluegrass Music Association.

[The Po' Ramblin' Boys

The Po’ Ramblin’ Boys zijn te vergelijken met de legendarische bluegrass-band The Stanley Brothers, en ze hebben dankzij hun direct herkenbare energieke muziek die recht uit het hart komt terecht een platencontract bij toplabel Rounder Records.

De traditioneel uitgedoste old-school bluegrassformatie komt zelden naar Europa. Ze spelen maar twee keer in Nederland, dus mis deze kans niet om terug te gaan naar de oorsprong van de bluegrass, gemaakt met dezelfde passie, hartstocht en enthousiasme als de eerste generatie bluegrass-bands.

Website Spotify

Hackensaw Boys

[Hackensaw Boys

Al sinds 1999 mengen de Hackensaw Boys bluegrass met een dosis punk. De oudgedienden komen recht uit de Appalachians in Virginia en klinken nog steeds fris, alsof ze gisteren nog op de veranda aan het jammen waren: ongepolijst, charmant, en rommelig aanstekelijk.

Naast traditionele instrumenten zoals viool, contrabas, gitaar, banjo en mandoline gebruikt de band de Charismo, een percussie-instrument van eigen makelij dat nog het meest weg heeft van een geordende schroothoop. Het instrument geeft de energieke maar soms ook melancholische muziek van de Hackensaw Boys een geheel eigen sound waarbij ze toch hun bluegrass roots in ere houden.

Website Spotify

Nog 20 bands

Naast deze bands zullen er nog 20 andere bands uit binnen- en buitenland optreden tijdens het festival. Een compleet overzicht vind je in ons vervolgartikel van 12 maart, dat we steed hebben aangevuld wanneer er nieuwe info bekendgemaakt werd.

Randprogrammering

Naast muziek zijn er verschillende workshops voor (amateur)musici, comics, enzovoort. Ook is er weer de Bluegrass markt en natuurlijk lekker eten en koud bier.

Kindvriendelijk

Het Pijnackerplein is niet alleen om muziek op te spelen, maar ook om er gewoon te spelen. Vandaar dat er ook voor de kleineren en jong gebleven ouderen van alles te doen is. Er zijn verschillende workshops waarbij de jeugd – maar ook de ouderen – hun creativiteit kunnen tonen.

Gratis toegang

Het driedaagse evenement is gratis toegankelijk en wordt gehouden op het Pijnackerplein in Rotterdam. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden kun je het beste (het laatste stuk) met het openbaar vervoer reizen.

Rotterdam Bluegrass Festival - map

Het Pijnackerplein is maximaal 10 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal. Neem de uitgang aan de achterkant van het station, sla rechtsaf en loop alsmaar rechtdoor.

Mocht je toch met de auto willen komen dan kunt je alle P+R plekken hier vinden. Informatie over parkeren in Rotterdam.

Tijdschema

De tijdsplanning van het festival:

Vrijdag 22 juni: 17:00 – 23:00 uur
Zaterdag 23 juni: 12:00 – 23:00 uur
Zondag 24 juni: 12:00 – 23:00 uurCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty