De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Ronnie Dunn is het nieuwste lid van de Nashville Songwriters Hall of Fame

Maar hij is natuurlijk niet de enige.

Op dinsdag 7 augustus verscheen een lijst met de namen van de vijf nieuwe leden van de ‘Nashville Songwriters Hall of Fame‘. Deze stichting eert met deze ‘Hall of Fame’ songwriters en hun muziek, in alle verschillende (sub)genres.

De nieuwe leden worden tijdens een gala-avond op 28 oktober geïnstalleerd.

Ronnie Dunn

Voor de countryfans is de meest opvallende naam in het lijstje die van Ronnie Dunn. De meesten kennen hem natuurlijk als helft van het duo Brooks & Dunn, maar ook solo heeft Ronnie enkele juweeltjes uitgebracht.

Ronnie Dunn - Tattooed Heart

Nog niet zo heel lang geleden verscheen zijn soloalbum “Tattooed Heart” met daarop onder andere het mooie “Damn Drunk” (waarop overigens Kix Brooks, de andere helft van Brooks & Dunn, de backing vocals voor zijn rekening neemt). Even was het alsof het duo weer samen nieuwe muziek maakte…

Brooks & Dunn was het meest succesvolle countryduo in de jaren ’90 en ’00. Ze verkochten miljoenen albums en wonnen talloze prijzen. Indrukwekkend is het aantal CMA awards voor ‘Vocal Duo of the Year’. Die wonnen ze maar liefst veertien keer.

Grote hits van het duo zijn onder andere “Neon Moon”, “She’s Not The Cheating Kind”, “She Used To Be Mine”, “Boot Scootin’ Boogie” en “Hard Working Man”. Deze zijn allemaal door Ronnie geschreven.

Overige nieuwe leden

De overige vier nieuwe leden van de ‘Nashville Songwriters Hall of Fame’ zijn songwriters Joe Melson, Byron Hill, Wayne Kirkpatrick en singer-songwriter K.T. Oslin.

Wayne Kirkpatrick’s bijdrage aan de countrymuziek bestaat onder andere uit het meeschrijven aan acht tracks voor het “The Life Of Chris Gaines” album van Garth Brooks en enkele tracks voor Little Big Town.

Byron Hill is mede verantwoordelijk voor tracks van onder andere George Strait (“Fool Hearted Memory”), Alabama (“Born Country”), Gary Allan (“Nothing On But The Radio”). Zijn werk heeft in de loop der tijd zo’n zevenhonderd opnames opgeleverd, waarvan enkele door grote namen als Ricky Skaggs, Jason Aldean, Randy Travis, Porter Wagoner, Brooks & Dunn, Reba McEntire, Trace Adkins en Keith Whitley.

Joe Melson heeft veel samengewerkt met Roy Orbinson. Zijn bekendste bijdrage is misschien wel de track “Only The Lonely”. Hij schreef dit lied voor Orbinson, omdat hij zijn stem vond passen bij dit soort ‘opera-achtige rock ballads’. Het succes van dit nummer inspireerde niet veel later een zekere Elvis tot het opnemen van onder andere “It’s Now Or Never”.

K.T. Oslin is voornamelijk bekend van de hits “Do Ya” (1987), “Hold Me” (1988) en “Come Next Monday” (1990).

Reba McEntire

Naast de installatie van deze nieuwe leden wordt op 28 oktober ook Reba McEntire geëerd voor haar aanzienlijke invloed op de carrières van veel Hall of Fame leden.

Reba McEntire

Hiervoor is er een speciale ‘Career Marker Award’ in het leven geroepen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty