Country nieuwkomer Riley Green, bekend van de hit “There Was This Girl”, heeft enkele details van zijn aanstaande debuutalbum bekendgemaakt. Hieronder stellen we zowel Riley als zijn debuutalbum aan je voor.

Artist To Watch

Riley Green is geboren en getogen in de staat Alabama. Hij bracht aan het begin van zijn carrière in snel tempo enkele EP’s uit, met als doel eigen songs te kunnen spelen tijdens zijn optredens in de bars en zalen van met name Alabama en Georgia.

Zijn songs en optredens vielen daar in de smaak, en zijn steeds maar groeiende fanbase daar is dan ook voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor zijn snelle doorbraak.

Riley Green
Riley Green

Via Youtube en andere social media werden zijn songs onder de aandacht gebracht van een nog groter publiek, zodat ‘het cirkeltje’ steeds groter werd. Diverse toonaangevende media outlets, waaronder Rolling Stone en iHeartRadio, hebben hem dan ook bestempeld als ‘Artist To Watch’.

In 2018 tekende hij een contract bij de Big Machine Label Group, waarna hij met volle ondersteuning van deze gigant aan zijn officiële debuut kon gaan werken.

“There Was This Girl”

Zijn eerste wapenfeit was de single “There Was This Girl“. Met deze track scoorde hij in april van dit jaar meteen zijn eerste Top 3 hit in de Country Airplay hitlijst in de Verenigde Staten. In de Canadese charts werd deze single zelfs een nummer 1 hit!

Beter kon de aanloop naar de release van zijn debuutalbum niet verlopen. En we hoeven niet heel lang meer te wachten…

“Different ‘Round Here”

De titel van zijn debuutalbum is “Different ‘Round Here“. Het album bevat in totaal 14 tracks en de releasedatum is vastgesteld op vrijdag 20 september aanstaande.

Riley schreef mee aan alle tracks, andere songwriters die we bij de credits zien zijn Ben Hayslip, Jonathan Singleton, Randy Montana en Rhett Akins. De productie van het album is in handen van Dann Huff en Jimmy Harnen.

tracklist
Different 'Round Here - Riley Green
klik om de albumhoes te vergroten

Different 'Round Here

Riley Green

1
There Was This Girl
2
Different ‘Round Here
3
Same Old Song
4
In A Truck Right Now
5
Hard To Leave
6
I Wish Grandpa’s Never Died
7
Bettin’ Man
8
Numbers On The Cars
9
My First Everything
10
In Love By Now
11
Get That Man A Beer
12
Break Up More Often
13
Running With An Angel
14
Outlaws Like Us
  Overzicht aanstaande albumreleases