Twee jaar lang heeft Randy Houser zich – spreekwoordelijk – opgesloten in een studio in East Nashville, om te werken aan zijn volgende project. En we hoeven niet lang te wachten om het in zijn geheel te kunnen beluisteren, want op 2 november verschijnt “Magnolia”.

“Magnolia”

De titel van zijn vijfde album is “Magnolia” en volgens Randy is dit album een terugkeer naar de klassieke Randy Houser sound en feel. De zanger geeft zelf toe dat zijn vorige album “Fired Up” wat gehaast was en daardoor niet creatief genoeg.

With the last album, I just didn't have time to create, and it was obvious that it didn't all come from my guts. Because of that, the music just didn't feel as genuine.

— Randy Houser

Bij het schrijven voor, en produceren van “Magnolia” lag de focus helemaal op de songs en melodieĆ«n, in plaats van op effecten, trucjes en loops. En als we naar de eerste twee vrijgegeven tracks luisteren, kunnen we niet anders concluderen dan dat hij daarin geslaagd is. In ieder geval bij die twee songs, de rest weten we begin november.

Randy schreef mee aan alle twaalf tracks en heeft ook voor enkele nummers de gitaarpartijen ingespeeld. Op het album staan duetten met Lucie Silvas en Hillary Lindsey. De complete tracklist van “Magnolia” ziet er als volgt uit, klik op de afbeelding om de albumhoes in zijn geheel te bekijken.

tracklist
Magnolia - Randy Houser
klik om de albumhoes te vergroten

Magnolia

Randy Houser

1
No Stone Unturned
2
Our Hearts (feat. Lucie Silvas)
3
What Whiskey Does (feat. Hillary Lindsey)
4
Whole Lotta Quit
5
No Good Place To Cry
6
New Buzz
7
Nothin’ On You
8
What Leaving Looks Like
9
High Time
10
Mama Don’t Know
11
Running Man
12
Evangeline

“What Whiskey Does” en “No Stone Unturned”

Na “What Whiskey Does” is nu ook een tweede track van het album te beluisteren. Ook “No Stone Unturned” klinkt weer meer als de Randy Houser van de eerste albums. Zijn stem is hetzelfde, maar er lijkt meer emotie en gevoel in te zitten dan bij de meeste tracks van “Fired Up”. Ook de sound is klassieker, rustiger en evenwichtiger.

Luister hieronder zelf naar deze twee tracks en laat ons weten wat je ervan vindt!

 Randy Houser - No Stone Unturned