De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Randy Houser’s nieuwe album “Magnolia” verschijnt 2 november

Randy Houser is weer terug in 'de bewoonde wereld'.

Twee jaar lang heeft Randy Houser zich – spreekwoordelijk – opgesloten in een studio in East Nashville, om te werken aan zijn volgende project. En we hoeven niet lang te wachten om het in zijn geheel te kunnen beluisteren, want op 2 november (dit wordt vrijdag 11 januari 2019, zie update onderaan dit artikel) verschijnt “Magnolia”.

“Magnolia”

De titel van zijn vijfde album is “Magnolia” en volgens Randy is dit album een terugkeer naar de klassieke Randy Houser sound en feel. De zanger geeft zelf toe dat zijn vorige album “Fired Up” wat gehaast was en daardoor niet creatief genoeg.

the last album, I just didn’t have time to create, and it was obvious that it didn’t all come from my guts. Because of that, the music just didn’t feel as genuine. Randy Houser

Bij het schrijven voor, en produceren van “Magnolia” lag de focus helemaal op de songs en melodieën, in plaats van op effecten, trucjes en loops. En als we naar de eerste twee vrijgegeven tracks luisteren, kunnen we niet anders concluderen dan dat hij daarin geslaagd is. In ieder geval bij die twee songs, de rest weten we begin november.

Randy schreef mee aan alle twaalf tracks en heeft ook voor enkele nummers de gitaarpartijen ingespeeld. Op het album staan duetten met Lucie Silvas en Hillary Lindsey. De complete tracklist van “Magnolia” ziet er als volgt uit, klik op de afbeelding om de albumhoes in zijn geheel te bekijken.

Albumhoes en tracklist

De titel van het album is een verwijzing naar de geboortestaat van Randy: Mississippi. Deze staat heeft namelijk als nickname 'The Magnolia State'. De albumhoes toont een artistieke uitvoering van een magnolia.

Magnolia - Randy Houser

 1. No Stone Unturned
 2. Our Hearts (feat. Lucie Silvas)
 3. What Whiskey Does (feat. Hillary Lindsey)
 4. Whole Lotta Quit
 5. No Good Place To Cry
 6. New Buzz
 7. Nothin’ On You
 8. What Leaving Looks Like
 9. High Time
 10. Mama Don’t Know
 11. Running Man
 12. Evangeline

“What Whiskey Does” en “No Stone Unturned”

Na “What Whiskey Does” is nu ook een tweede track van het album te beluisteren. Ook “No Stone Unturned” klinkt weer meer als de Randy Houser van de eerste albums. Zijn stem is hetzelfde, maar er lijkt meer emotie en gevoel in te zitten dan bij de meeste tracks van “Fired Up”. Ook de sound is klassieker, rustiger en evenwichtiger.

Luister hieronder zelf naar deze twee tracks en laat ons weten wat je ervan vindt!

Randy Houser - "No Stone Unturned"


Update 31 oktober 2018

Vandaag is bekendgemaakt dat de releasedatum is verplaatst naar vrijdag 11 januari 2019. Nog even geduld dus, het wachten op dit ouderwets goede Randy Houser album duurt iets langer.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty