De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Rachel Reinert releaset eerste single als solo artiest

De stilte doorbreekt ze met een coole nieuwe single.

Haar eerste single als solo artiest is eindelijk uit. Drie jaar lang was het stil rond Rachel Reinert, maar nu stapt ze terug in de spotlight met haar nieuwe single “Cool”. En er is nu ook een videoclip van dit coole nummer.

Gloriana

Rachel was één van de oprichters van de band Gloriana. Deze groep begon als kwartet in 2008, maar ging na het vertrek van Cheyenne Kimball als trio verder. De broers Mike en Tom Gossin scoorden samen met Rachel enkele bescheiden hits, waaronder “Wild At Heart” (2009) en “Can’t Shake You” (2012). Het trio is echter het bekendst van de hit “(Kissed You) Good Night” uit 2011.

Gloriana

In 2015 verscheen nog hun derde studioalbum “Three, maar kort daarna viel het doek en gingen Tom, Mike en Rachel ieder hun eigen weg.

De hoop op een reünie is bij de fans nooit helemaal verdwenen. Dit wordt mede gevoed door de website van de groep, deze is nog altijd online. Daar worden we nog altijd begroet met de clip van hun laatste single “Trouble”, maar is het tourschema akelig leeg… 🙂

Cool als solo artiest

Rachel timmert na een pauze dus nu als solo artiest aan de country roads, en met “Cool” levert ze een mooi visitekaartje af. In de video zien we Rachel en flashbacks uit een voorbije relatie. Niet alleen Rachel is cool, aan het einde van de clip zien we ook dat tussen haar en de oud-geliefde alles ‘cool’ is. Ze chatten bij de pool op een party, ondanks dat hij met een nieuwe vriendin op het feest verschijnt.

Rachel Reinert - Cool (single)

Het lied is een erg persoonlijk lied voor haar. Zo persoonlijk zelfs, dat ze het eerst aan haar ex liet horen voordat het openbaar werd. Rachel en haar ex zijn al enige tijd uit elkaar, maar van ruzie is duidelijk geen sprake. Eerder van een wederzijds respect en waardering.

California country

Rachel omschrijft haar sound als ‘California Country’. Een ogenschijnlijke tegenstelling, maar ze is niet de enige artiest die zijn/haar muziek zo omschrijft. Ook Denny Strickland voelt een verbondenheid tussen de staat aan de westkust van Amerika en zijn muziek.

“Cool” is geproduceerd en uitgebracht in eigen beheer, en Rachel is benieuwd waar het toe leidt. Er is tijdens haar afwezigheid veel veranderd, met name op het gebied van muziekstreaming door diensten als Spotify, Deezer, enzovoort. Maar volgens haar is dat juist een kans, want het geeft aankomende artiesten een grotere kans om gehoord te worden. Ze zijn immers minder, of helemaal niet meer, afhankelijk van radiostations.

I feel excited for people to finally hear who I am, and my own heart Rachel Reinert


Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty