De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Platinum voor Brett Young

Hij is pas een paar jaar bezig, maar nu al erg succesvol.

De carrière van Brett Young is pas een paar jaar echt op stoom, maar hij heeft weer een mijlpaal bereikt: zijn eerste platina single is een feit. Het levert hem tegelijkertijd nog een andere mooie en veelzeggende primeur op.

In Case You Didn’t Know

De single in kwestie is natuurlijk “In Case You Didn’t Know”, de vierde track van zijn mooie debuutalbum “Brett Young”. Dit nummer staat momenteel in de Top 5 van zowel de ‘Hot Country Songs’ als de ‘Country Airplay’ hitlijst van Billboard.

Volgens de RIAA zijn er nu meer dan een miljoen exemplaren ‘over de toonbank gegaan’. Hoe groot deze prestatie is, blijkt wel uit het feit dat hij daarmee de eerste country artiest is die een in 2017 gereleasde single voorbij de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren ziet schieten. Een primeur!

Brett Young - In Case You Didn't Know

Het lied ontstond tijdens een schrijfsessie met songwriters Trent Tomlinson en Tyler Reeve in Mexico. Hij herinnerde zich wat zijn moeder altijd zei voordat hij het huis verliet. Ze zei iedere keer dezelfde woorden: “In case you didn’t know, I love you”.

Terwijl hij deze herinnering uitsprak, kwam hij op het idee. Brett wist gewoon dat ze dit verhaal moesten vertellen.

Uiteindelijk werd het een romantisch lied waarvan ieder zijn eigen verhaal kan maken. Momenteel is het een erg populair trouwlied, maar het kan ook het lied zijn van een man die moeite heeft om tegen zijn geliefde te zeggen dat hij van haar houdt.

In case you didn’t know
Baby I’m crazy bout you
And I would be lying if I said
That I could live this life without you
Even though I don’t tell you all the time
You had my heart a long long time ago
In case you didn’t know

Luister hieronder naar het mooie nummer, start hieronder de videoclip.


Tour met Lady Antebellum

Brett toert in het najaar met Lady Antebellum door Europa. Helaas is hij bij het concert in Nederland niet van de partij, het voorprogramma wordt hier alleen door Kelsea Ballerini verzorgd.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty