Zac Brown Band

Zac Brown Band is een groep met de volgende bezetting: Zac Brown, Coy Bowles, Clay Cook, Matt Mangano, Chris Fryar, Daniel De Los Reyes, John Driskell Hopkins, Jimmy De Martini

Discografie

  • Welcome Home (2017)
  • Jekyll + Hyde (2015)
  • Greatest Hits So Far... (2014)
  • The Grohl Sessions, Vol. 1 (2013)
  • Uncaged (2012)
  • You Get What You Give (2010)
  • Pass The Jar (2010)
  • Live From Bonnaroo (2009)
  • The Foundation (2008)
  • Live From The Rock Bus Tour (2007)
  • Home Grown (2005)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De Zac Brown Band bestaat uit naamgever Zac Brown (lead vocals, guitar), Jimmy De Martini (fiddle, vocals), Coy Bowles (guitar, keyboards), Chris Fryar (drums), Clay Cook (guitar, keyboards, mandolin, steel guitar, vocals), Matt Mangano (bass guitar), John Driskell Hopkins (bass guitar, banjo, ukulele, upright bass, vocals) and Daniel de los Reyes (percussion). De thuisbasis van de band is Atlanta, Georgia.

Zac Brown wordt op 1 augustus 1978 in Atlanta geboren als elfde van twaalf kinderen. Zijn moeder geeft hem op zijn achtste een gitaar. Een klant van zijn stiefvader (tandarts van beroep) leert hem gitaarspelen. Op zijn negentiende gaat Zac toeren door het zuidwesten van Amerika, samen met zijn hond en een drummer. De basis voor de Zac Brown Band is daarmee gelegd.

De debutsingle van de band – “Chicken Fried” – wordt de eerste keer in 2003 uitgebracht op het “Home Grown” album. In 2008 nemen ze deze song opnieuw op en releasen ze het nummer naar verschillende countryzenders. Het wordt een doorslaand succes. De Zac Brown Band behoort tot een klein, select gezelschap wiens debutsingle meteen op nummer 1 binnenkomt.

Sinds 2009 heeft de Zac Brown Band 55 awards en nominaties van onder andere de Grammys, CMA Awards en CMT in haar bezit.

Concertagenda

Helaas heeft Zac Brown Band geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!