De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

William Michael Morgan

William Michael Morgan
13 mei 1993  |  Vicksburg, Mississippi, U.S.A.

Zijn ouders hebben een voorliefde voor ‘classic country’ en al op jonge leeftijd is William Michael fan van de klassieke countryzangers en -zangeressen. Op negenjarige leeftijd speelt hij al gitaar en hij oefent vele uren op de liedjes van Keith Whitley en Mark Chesnutt.

Na een concert van Dierks Bentley werd het besluit genomen. William Michael richt een band op met lokale muzikanten met als uiteindelijke doel een beroepsmuzikant te worden.

In 2006, hij is dan 13 jaar oud, brengt hij in eigen beheer een album uit “Always Country”. Enkele jaren later komt hij regelmatig naar Nashville voor ‘songwriting sessions’ en wanneer hij 18 is verhuist hij naar ‘Music City’.

Een platencontract laat niet lang op zich wachten, Warner Music Nashville is er als de kippen bij om het aanstormende talent in te lijven. In juli 2015 komt zijn eerste single “I Met A Girl” uit, gevolgd door een EP in het voorjaar van 2016.

“Vinyl“, zijn debuutalbum verschijnt in september 2016.

william michael morgan nieuws

Discografie

william michael morgan ep (2016)
vinyl (2016)

Volg William Michael Morgan

YoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty