Tyler Farr

Volledige naam

Tyler Lynn Farr

Geboortedatum

05 februari, 1984(36 jr)

Geboren in

Garden City (Missouri), Verenigde Staten

Discografie

  • Suffer In Peace (2015)
  • Redneck Crazy (2013)
  • Camouflage (2010)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Tyler Farr is een klassiek geschoolde zanger. Hij groeit op in Garden City (Missouri), studeert opera en zingt voor het ‘Missouri All State Choir’ gedurende zijn laatste jaar in highschool.

Wanneer zijn moeder een gitarist van George Jones’ band trouwt, valt hij voor countrymuziek. Hij verruilt Missouri voor Nashville en probeert door te breken als countryster. Tijdens zijn tijd in Nashville doet hij allerhande klusjes om de kost te verdienen, zoals auto’s parkeren, tuinieren, werken in de bouw. Daarnaast schrijft hij mee aan onder andere “Hey Y’all” van Colt Ford en “She’s Just Like That” van Joe Nichols.

In 2010 komt er een EP uit, “Camouflage“. Drie jaar later verschijnt zijn debuutalbum: “Redneck Crazy“, waarvan de titelsong een Top 10 hit wordt. De tweede single “Whiskey In My Water” staat enige tijd in de Top 3.

Tyler’s tweede album, “Suffer In Peace“, komt in 2015 uit. “A Guy Walks Into A Bar” levert hem wederom een Top 3 notering op.

Concerten

Helaas heeft Tyler Farr op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!