De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Trace Adkins

Tracy Darrell Adkins
13 januari 1962  |  Sarepta, Louisiana, U.S.A.

Trace Adkins is niet alleen een countrymuziekant, hij is ook een veelgevraagd acteur voor films. Zo speelde hij onder andere in ‘The Lincoln Lawyer‘, ‘Wyatt Earp’s Revenge‘ en recentelijk ‘Deepwater Horizon‘. Tevens heeft hij rollen in diverse tv-series.

In 1962 wordt Trace Darrel Adkins in Sarepta (Louisiana) geboren. Hij heeft twee broers, waarvan de jongste in 1993 omkomt bij een auto-ongeluk. High School maakt hij niet af, een diploma heeft hij dan ook niet. Nadat hij school verlaat, heeft hij verschillende baantjes voordat hij besluit een muziekcarrière na te streven.

Tijdens het openen van een blik met een mes snijdt hij zijn pink aan zijn linker hand af. Trace vraagt de doktoren zijn pink er onder een hoek weer aan te naaien, zodat hij ook na de operatie in ieder geval gitaar kan blijven spelen. Hij speelt veelvuldig in ‘Honky Tonk‘ bars, voordat hij begin jaren ’90 naar Nashville trekt.

Zijn eerste single, “There’s A Girl In Texas”, komt in 1996 uit en wordt meteen een Top 20 hit. Zijn debuutalbum “Dreamin’ Out Loud” volgt een jaar later en levert nog enkele hits op, waaronder andere “Every Light In The House” en “I Left Something Turned On At Home”. Ook Trace’s eerste nummer 1 hit “(This Ain’t) No Thinkin’ Thing” komt van dit album.

Eind jaren negentig komen er nog twee albums uit: “Big Time” en “More…“. Beide zijn beide minder succesvol dan zijn debuutalbum. In 2001 moet Trace zijn geplande tournee uitstellen nadat hij een ongeluk krijgt met zijn tractor. Later dat jaar laat hij zich ook nog opnemen in een kliniek vanwege een alcoholverslaving. Er is dat jaar ook een lichtpuntje, zijn nieuwe album “Chrome” wordt een Top 5 hit in de Country Albums hitlijst.

2003 en de jaren daarna zijn beter voor Trace. Hij released in 2001 twee albums: “Greatest Hits” en een studioalbum met de titel “Comin’ On Strong“. Ook wordt hij lid van de ‘Grand Ole Opry‘. Hierna volgen “Songs About Me” (2005) en “Dangerous Man” (2006). De singles van deze albums kennen wisselende successen, waarbij vooral “Arlington” en “Ladies Love Country Boys” vermeldens waardig zijn.

De eerste voornamelijk vanweg de controverse. Het mooie, gevoelige lied vertelt, in de eerste persoon, over een fictieve soldaat die begraven wordt op Arlington National Cemetery. Met “Ladies Love Country Boys” scoort Trace zijn tweede nummer 1 hit.

In 2007 komt zijn tweede greatest hits album uit: “American Man: Greatest Hits Volume II“. Van dit album komt “You’re Gonna Miss This”, zijn derde nummer 1 hit. Nadat hij in 2008 het album “X (ten)” uitbrengt, switched hij van platenlabel en duurt het tot 2010 voordat zijn negende studioalbum “Cowboy’s Back In Town” verschijnt.

Dit album wordt opgevolgd met “Proud To Be Here” in 2011 en “Love Will….” in 2013.

trace adkins nieuws

Discografie

somethings going on (2017)
love will (2013)
proud to be here (2011)
the definitive greatest hits (2010)
cowboys back in town (2010)
ten (2008)
greatest hits 2 (2007)
dangerous man (2006)
songs about me (2005)
greatest hits 1 (2003)
comin on strong (2003)
chrome (2001)
more (1999)
big time (1997)
dreaming out loud (1996)

Volg Trace Adkins

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty