De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Tim McGraw

Samual Timothy McGraw
1 mei 1967  |  Dehli, Louisiana, U.S.A.

Voor een lange tijd weet Tim niet beter dan dat hij eigenlijk Tim Smith heet. Op elfjarige leeftijd gaat hij in de kast op zoek naar kerstcadeau’s. Hij vindt iets heel anders: zijn geboortecertificaat. Daarop staat vermeld dat Frank Edwin “Tug” McGraw, een beroemde honkballer, zijn biologische vader is.

Dat houdt in dat Horace Smith niet zijn vader, maar zijn stiefvader is. Zijn moeder had korte tijd een relatie met Tug. Toen ze zwanger bleek, stuurde haar ouders haar naar familie in Louisiana, waar ze beviel van Tim.

Tug wil zeven jaar lang niet toegeven dat hij de biologische vader is. Maar toen Tim achttien werd, realiseerde Tug zich hoeveel zijn zoon op hem lijkt. Hij besluit Tim alsnog te erkennen. Vader en zoon krijgen een goede band, die voortduurt totdat Tug in 2004 sterft.

Met zo’n sportieve vader is het niet vreemd dat Tim al vroeg in zijn jeugd een voorliefde had voor sport. Nog voordat hij ontdekte dat Tug zijn vader is. Tijdens zijn studie leert hij gitaar spelen en treedt hij af en toe op. Later beweert hij dat zijn kamergenoten zijn gitaar steeds verstopten omdat hij zo slecht was.

In 1989 reist hij naar Nashville (Tennessee). In 1990 tekent hij een platendeal.

Zijn eerste album, “Tim McGraw“, flopt. Het album haalt de hitlijsten niet en de drie singles worden geen hits. Met “Not A Moment Too Soon“, zijn tweede album, bereikt Tim zijn doel. Het wordt het best verkopende countryalbum uit 1994.

De eerste single van het album, “Indian Outlaw”, wordt zijn eerste top 10 hit. Met “Don’t Take The Girl” scoort hij daarna zijn eerste nummer 1 hit en ook de volgende singles zijn succesvol.

Met zijn volgende albums, “All I Want” (1995), “Everywhere” (1997) en “A Place In The Sun” (1999) vestigt Tim definitief zijn naam. Hij scoort vele top 10 hits en toert zeer succesvol door het land. In 1996, tijdens zijn ‘Spontaneous Combustion Tour’, leert hij Faith Hill kennen. Zij opent voor hem en ze krijgen een relatie. Later dat jaar trouwen ze.

In 2002 komt “Tim McGraw And The Dancehall Doctors” uit. Hiermee breekt Tim met de countrytraditie om albums met sessiemuzikanten op te nemen. Hij neemt het album op met zijn toerband, “The Dancehall Doctors”, en besluit ze in de titel te vernoemen.

Tim blijft succesvolle albums maken, maar in 2010 breekt hij met zijn platenmaatschappij. Curb Records heeft eerder, tegen de zin van Tim in, “Greatest Hits: Limited Edition” uitgebracht. Twee jaar later brengt het label, wederom tegen de zin van Tim in, een vierde compilatie uit: “Number One Hits“.

Het resulteert in een rechtzaak die Tim wint, en waarna hij de overstap maakt naar een ander label. Hier brengt hij in 2013 “Two Lanes Of Freedom” uit, met hits als “Southern Girl” en “Highway Don’t Care”. Die laatste is een samenwerking van Tim met Keith Urban en Taylor Swift.

Ook “Sundown Heaven Town” uit 2014 is erg succesvol. Tegelijkertijd komt er nog een album van Tim uit, “Love Story”. Dit is echter – weer – een soloactie van zijn oude platenmaatschappij en is als zodanig niet een ‘officieel’ Tim McGraw album.

Naast zijn muziekcarrière, is Tim af en toe als acteur te zien in films. Hij debuteerde op het witte doek in Black Cloud.

tim mcgraw nieuws

Discografie

the rest of our life (2017)
damn country music (2015)
sundown heaven town delue (2014)
two lanes of freedom (2013)
tim mcgraw and friends (2013)
emotional traffic (2012)
number one hits (2010)
southern voice (2009)
greatest hits limited edition (2008)
greatest hits 3 (2008)
let it go (2007)
reflected greatest hits 2 (2006)
live like you were dying (2004)
tim mcgraw and the dancehall doctors (2002)
set this circus down (2001)
greatest hits (2000)
a place in the sun (1999)
everywhere (1997)
all i want (1995)
not a moment too soon (1994)
tim mcgraw (1993)

Volg Tim McGraw

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty