Thompson Square

Groepsleden

Keifer Thompson, Shawna Thompson

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Masterpiece (2018)
  • Just Feels Good (2013)
  • Thompson Square (2011)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

In dezelfde week arriveren, onafhankelijk van elkaar, Kiefer en Shawna in Nashville. Kiefer komt uit Miami (Oklahoma) en Shawna uit Chatom (Alabama). Ze ontmoeten elkaar slechts een paar dagen na aankomst bij een zangwedstrijd en zijn sindsdien bij elkaar.

Na hun ontmoeting proberen ze beiden nog een tijd om als soloartiest door te breken, maar het wordt ze al snel duidelijk dat ze sterker zijn als duo. In februari 2011 komt hun debuutalbum “Thompson Square” uit. De tweede single van het album, “Are You Gonna Kiss Me Or Not” stijgt meteen door naar de eerste plaats op de ‘Hot Country Songs’ chart. Ook de andere nummers van het album scoren goed.

Twee jaar later volgt “Just Feels Good“. Het is, onbedoeld, een hele persoonlijke plaat geworden. De liedjes staan bol van verwijzingen naar en verhalen uit hun weg naar Nashville, de manier waarop ze elkaar hebben leren kennen en het leven als stel ‘on the road’. Het nummer “If I Didn’t Have You” wordt hun tweede nummer 1 hit. In 2013 won het duo de prijs voor ‘Vocal Duo Of The Year’ bij de Academy Of Country Music Awards.

Na de geboorte van hun zoontje Cooper in 2016 gaan ze werken aan hun derde album. Dat krijgt de titel “Masterpiece” en verschijnt in 2018.

Concerten

Helaas heeft Thompson Square op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!