De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Young River

Nick Jongejan, Timmy Steenstra Toussaint, Gijs de Waal
Nederland

Catchy melodieën, mooie harmonieën, veel snaargeweld en een zomerse liedjes. The Young River is een Nederlandse Country Pop/Rock band. Met hun vrolijke muziek weten ze een vrolijke sfeer neer te zetten. Met een combinatie van Banjo, Mandoline, elektrische en akoestische gitaar brengen ze de Nashville sound overal waar ze gaan.

De band ontstond toen drie ‘soon to be best friends’ (Zanger en gitarist Nick Jongejan, drummer Gijs de Waal en bassist Timmy Steenstra Toussaint) elkaar ontmoetten op de Rockacademie in Tilburg. Toen zij erachter kwamen dat ze alle 3 dezelfde liefde deelde voor Country muziek, moesten ze een band starten. Na anderhalf jaar in stilte te hebben geschreven is de band begin van het jaar de studio ingegaan met producer Robin van Loenen (Destine).

Grote voorbeelden voor de band zijn Amerikaanse artiesten zoals: Hunter Hayes, Keith Urban en Florida Georgia Line. Klassieke country instrumenten worden gecombineerd met moderne rock gitaren. Elk nummmer heeft zijn verhaal, varieërend van intieme break-up songs tot grote party songs. Inspiratie haalt de band uit de mooie, maar ook de minder fijne dingen uit het leven. Deze ervaringen worden in de nummers verwerkt.

Het doel van de band is om het Nederlandse en Europese publiek kennis te laten maken met Amerikaanse Country muziek. Deze zomer staat in het teken van de ‘You & Me Summertour’, waar ze langs surfcampen langs de Franse kust zullen trekken ter promotie van de single.

Na een succesvolle crowdfundingactie verscheen eind 2018 hun debuut EP “Disappear”.

the young river nieuws

Discografie

taking the wheel ep (2019)
disappear (2018)

Volg The Young River

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty