The Lone Bellow

Groepsleden

Zach Williams, Kanene Donehey Pipkin, Brian Elmquist

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Half Moon Light (2020)
  • Walk Into A Storm (2017)
  • Then Came The Morning (2015)
  • The Lone Bellow (2013)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

The Lone Bellow bestaat uit Zach Williams (zang/gitaar), Kanene Donehey Pipkin (zang/mandoline/keyboard) en Brian Elmquist (zang/gitaar).

Zach Willams begint een dagboek wanneer zijn vrouw een ongeluk krijgt dat haar tijdelijk verlamt vanaf haar nek. Vrienden sporen Zach aan gitaar te leren spelen en hij besluit zijn dagboek om te zetten in liedjes. Hij gaat muziek maken met zijn oude vriend Brian Elmquist en toen Kanene mee ging doen, wist het drietal dat ze een band hebben,

In eerste instantie noemen ze zich Zach Williams And The Bellow, maar voordat ze in 2013 hun debuutalbum uitbrengen korten ze dat in tot The Lone Bellow, tevens de titel van het album. Dit album komt op de 64e plaats binnen in de Billboard 200 en krijgt lovende recensies. Entertainment Weekly schreef: “On of the top reasons to love country music in 2013”.

In 2015 volgt het album “Then Came The Morning“, touren ze met Kacey Musgraves door het Verenigd Koninkrijk en worden ze genomineerd voor een Americana Music Award.

In 2016 verhuist de groep naar Nashville, het episch centrum van de countrymuziek, en starten ze met de voorbereidingen voor een derde album. “Walk Into A Storm” verschijnt op 15 september 2017. Dit album is geproduceerd door Dave Cobb, die eerder ook albums voor Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell, Shooter Jennings (zoon van Waylon Jennings) en zelfs de rockformatie Europe produceerde.

Concerten

Helaas heeft The Lone Bellow op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!