De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Lone Bellow

Zach Williams, Kanene Donehey Pipkin, Brian Elmquist
U.S.A.

The Lone Bellow bestaat uit Zach Williams (zang/gitaar), Kanene Donehey Pipkin (zang/mandoline/keyboard) en Brian Elmquist (zang/gitaar).

Zach Willams begint een dagboek wanneer zijn vrouw een ongeluk krijgt dat haar tijdelijk verlamt vanaf haar nek. Vrienden sporen Zach aan gitaar te leren spelen en hij besluit zijn dagboek om te zetten in liedjes. Hij gaat muziek maken met zijn oude vriend Brian Elmquist en toen Kanene mee ging doen, wist het drietal dat ze een band hebben,

In eerste instantie noemen ze zich Zach Williams And The Bellow, maar voordat ze in 2013 hun debuutalbum uitbrengen korten ze dat in tot The Lone Bellow, tevens de titel van het album. Dit album komt op de 64e plaats binnen in de Billboard 200 en krijgt lovende recensies. Entertainment Weekly schreef: “On of the top reasons to love country music in 2013”.

In 2015 volgt het album “Then Came The Morning“, touren ze met Kacey Musgraves door het Verenigd Koninkrijk en worden ze genomineerd voor een Americana Music Award.

In 2016 verhuist de groep naar Nashville, het episch centrum van de countrymuziek, en starten ze met de voorbereidingen voor een derde album. “Walk Into A Storm” verschijnt op 15 september 2017. Dit album is geproduceerd door Dave Cobb, die eerder ook albums voor Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell, Shooter Jennings (zoon van Waylon Jennings) en zelfs de rockformatie Europe produceerde.

the lone bellow nieuws

Discografie

half moon light (2020)
walk into a storm (2017)
then came the morning (2015)
the lone bellow (2013)

Volg The Lone Bellow

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty