Terri Lynn Sauson

Op 05 augustus 1968 wordt Terri Lynn Sauson (50 jaar) geboren in Montreal , Canada.

Discografie

  • Raising The Bar (2018)
  • Some Songs (2014)
  • Classic (2012)
  • Roots And Wings (2011)
  • The Long Way Home (2009)
  • Road Rage (2009)
  • Life Goes On (2005)
  • Greatest Hits 1994–2004 (2004)
  • Pain To Kill (2003)
  • Fearless (2000)
  • How I Feel (1998)
  • Just The Same (1996)
  • Terri Clark (1995)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Terri Clark wordt op 5 augustus 1968 geboren in Montreal (Canada), maar groeit op in Medicine Hat in de provincie Alberta in een muzikale familie. Haar grootouders waren bekende countrysterren in Canada die support act geweest zijn voor bijvoorbeeld Johnny Cash en Little Jimmy Dickens.

Als kind luistert ze veelvuldig naar de albums van haar grootouders, wordt ook besmet met het countryvirus. Ze leert eigenhandig gitaar te spelen en zingen. Haar grootste inspiratiebronnen zijn Reba McEntire, Linda Ronstadt en The Judds.

Nashville

Nadat ze is afgestudeerd verhuist ze naar Nashville (Tennessee). De start van haar carrière ligt in ‘Tootsie’s Orchid Lounge’, hier loop ze op een dag naar binnen en vraagt of ze op het podium mag zingen. Ze imponeert en de club neemt haar aan als een vaste artieste.

De doorbraak

Zeven jaar lang zingt ze in clubs terwijl ze overdag allerlei baantjes heeft.

In 1994 komt haar doorbraak wanneer ze auditie mag doen voor Mercury Records. Deze auditie bezorgt haar een platendeal en in 1995 komt haar debuutalbum “Terri Clark” uit. Het album wordt meteen een groot succes en brengt verschillende hits voort: “Better Things To Do”, When Boy Meets Girl” en “If I Were You”.

Een jaar later levert haar tweede album “Just The Same” de Top 10 hits “Poor Poor Pitiful Me” en “Emotional Girl” op. In 1998 komt “How I Feel” uit, waarvan vier nummers als singles worden gereleased die wisselend succes hebben in de Billboard hitlijst: “Now That I Found You” (#2), “You’re Easy On The Eyes” (#1), “Everytime I Cry” (#13) en “Unsing Hero” (#47)

Nieuw millenium

De grootste succesen behaald Terri Clark in de jaren negentig. Na de eeuwwisseling scoren haar albums iets minder, maar ze heeft nog altijd Top-10 hits met “I Just Wanna Be Mad” (#2) en “I Wanna Do It All” (#3) van het album Pain To Kill (2000).

Het album “Life Goes On” uit 2005 is haar laatste voor Mercury Records. Ze maakt daarna de overstap naar Capitol Records en brengt vervolgens “The Long Way Home” (2009) en “Roots And Wings” (2011) uit. Die laatste wordt uitgeroepen tot Country Album van het jaar bij de Canadese Juno Awards van 2012.

In 2012 brengt ze “Classic” uit, gevolgd door “Some Songs” in 2014.

Concertagenda

Helaas heeft Terri Clark geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!