Sundance Head

Volledige naam

Jason Head

Geboortedatum

22 januari, 1979(41 jr)

Geboren in

Houston (Texas), Verenigde Staten

Discografie

  • Soul Country (2015)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Sundance Head is in 2016 de winnaar van seizoen 11 van ‘The Voice‘ Hij kiest voor ‘Team Blake‘ en behoort al snel tot de favorieten. Vooral met zijn zelfgeschreven, en winnende, nummer “Darlin’ Don’t Go” maakt hij veel indruk.

Enkele jaren eerder, in 2007, deed hij auditie voor ‘American Idol’, waar hij net voor de finales werd uitgeschakeld.

Muziek is de rode draad in zijn leven. Sundance’s vader, Roy Head, was lid van The Traits die in 1965 een grote hit hadden met “Treat Her Right“. Toen hij negen jaar oud was stierf zijn oudere broer in een verkeersongeval, waarna Roy zijn carrière minder belangrijk vond.

Via zijn vader kreeg Sundance op 20-jarige leeftijd de kans om een nummer met ZZ-Top op te nemen, maar hij begon pas rond zijn 33e levensjaar professioneel muziek te maken. Hij speelt onder andere gitaar, basgitaar en piano.

In 2015 brengt hij in eigen beheer het album “Soul Country” uit. Op deze release staan 14 tracks, waaronder “Darlin’ Don’t Go”.

Concerten

Helaas heeft Sundance Head op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!