De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Sundance Head

Jason Head
22 januari 1979  |  Houston, Texas, U.S.A.

Sundance Head is in 2016 de winnaar van seizoen 11 van ‘The Voice‘ Hij kiest voor ‘Team Blake‘ en behoort al snel tot de favorieten. Vooral met zijn zelfgeschreven, en winnende, nummer “Darlin’ Don’t Go” maakt hij veel indruk.

Enkele jaren eerder, in 2007, deed hij auditie voor ‘American Idol’, waar hij net voor de finales werd uitgeschakeld.

Muziek is de rode draad in zijn leven. Sundance’s vader, Roy Head, was lid van The Traits die in 1965 een grote hit hadden met “Treat Her Right“. Toen hij negen jaar oud was stierf zijn oudere broer in een verkeersongeval, waarna Roy zijn carrière minder belangrijk vond.

Via zijn vader kreeg Sundance op 20-jarige leeftijd de kans om een nummer met ZZ-Top op te nemen, maar hij begon pas rond zijn 33e levensjaar professioneel muziek te maken. Hij speelt onder andere gitaar, basgitaar en piano.

In 2015 brengt hij in eigen beheer het album “Soul Country” uit. Op deze release staan 14 tracks, waaronder “Darlin’ Don’t Go”.

sundance head nieuws

Discografie

soul country (2015)

Volg Sundance Head

InstagramYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty