De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Shania Twain

Eilleen Regina Edwards
28 augustus 1965  |  Windsor, Ontario, Canada

Eilleen Regina Edwards is op 28 augustus 1965 geboren in Canada. Haar ouders scheiden als Eilleen nog klein is en haar moeder hertrouwt niet veel later met Jerry Twain. Hij adopteert haar kinderen en op vierjarige leeftijd heet ze Eilleen Twain.

Van kinds af aan is ze gefacineerd door muziek. Het was een lichtpunt in haar moeilijke jeugd. Vaak had de familie moeite om rond te komen en daarnaast waren Eilleen en haar zussen regelmatig getuige van huiselijk geweld.

Op achtjarige leeftijd speelt ze al gitaar en wanneer ze tien is, schrijft ze haar eerste lied. Haar moeder erkent haar talent en maakt vele offers om Eilleen naar optredens en lessen te krijgen. In 1987 overlijden haar ouders in een auto-ongeluk. Ze neemt de zorg voor haar broer en zussen op zich en schrijft in haar vrije tijd liedjes.

Wanneer een demo van haar Nashville bereikt, krijgt ze een contract bij Polygram Records aangeboden. Ze verandert haar naam in Shania Twain en brengt haar debuutalbum “Shania Twain” uit. De resultaten vallen wat tegen, maar Robert John “Mutt” Lange zag toekomst in Shania. Letterlijk en figuurlijk. Binnen zes maanden nadat ze elkaar ontmoeten, trouwen ze.

De producer van onder andere AC/DC, Def Leppard en The Cars produceert haar tweede album. “The Woman In Me” uit 1995 is een succes en levert haar met “Any Man Of Mine” haar eerste Nummer 1 hit op. “Come On Over” uit 1997 herhaalt dat succes met nummers als “Man! I Feel Like A Woman”, “That Don’t Impress Me Much” en de ballads “You’re Still The One” en “From This Moment On”.

In 2002 brengt ze “Up!” uit in drie verschillende versies, een popversie (red), een countryversie (green) en een interrnationale versie (blue).

In 2008 gaan Shania en haar man uit elkaar, nadat ze ontdekt dat Robert een affaire heeft met hun assistente. In een bizarre wending trouwt ze in 2011 met de ex-man van deze assistente.

In 2012 treedt ze weer af en toe op in Las Vegas en in 2015 wordt bekend dat ze een laatste tour speelt. Deze tour eindigt kort voordat ze 50 wordt. Daarnaast heeft ze plannen voor een nieuw album aangekondigd.

shania twain nieuws

Discografie

shania now (2017)
still the one (2015)
greatest hits (2004)
up (2002)
the complete limelight sessions (2001)
come on over (1997)
the woman in me (1995)
shania twain (1993)

Volg Shania Twain

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty