Sara Evans

Volledige naam

Sara Lynn Evans

Geboortedatum

05 februari, 1971(49 jr)

Geboren in

Boonville (Missouri), Verenigde Staten

Discografie

  • Copy That (2020)
  • Words (2017)
  • Slow Me Down (2014)
  • Playlist: The Very Best Of Sara Evans (2013)
  • Stronger (2011)
  • Greatest Hits (2007)
  • Real Fine Place (2005)
  • Restless (2003)
  • Born To Fly (2000)
  • No Place That Far (1998)
  • Three Chords And The Truth (1997)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Sara Evans is in Boonville (Missouri) geboren op 5 februari 1971. Ze groeit op in de buurt van New Franklin (Missouri) op een boerderij als oudste van zeven kinderen.

Ze toont al vroeg interesse in muziek en zingen. Als vijfjarige zingt ze al in de weekenden in de ‘family band’.  Op haar achtste wordt Sara aangereden door een auto. Ze breekt haar benen op meerdere plaatsen. Tijdens de revalidatieperiode zingt ze vanuit een rolstoel om de doktersrekeningen te kunnen betalen. Op zestienjarige leeftijd zingt ze twee jaar lang in een club in Columbia (Missouri).

In 1991 verhuist Sara naar Nashville (Tennessee), maar een jaar later vertrekt ze alweer. Ze gaat met haar aanstaande man mee naar Oregon. Ze trouwen in 1993.

In 1995 begint de tweede periode ‘Nashville’ en raakt songwriter Harlan Howard onder de indruk van haar demo “Tiger By The Tail”. Hij helpt haar aan een contract.

In 1997 komt haar debutalbum “Three Chords And The Truth” uit, maar geen enkele single komt in de Top 40. Haar tweede album, “No Place That Far“, komt in 1998 uit. De tweede single van dat album, de titelsong, wordt haar eerste nummer 1 hit.

Met de volgende twee albums breekt Sara Evans dan echt door. “Born To Fly“, van het gelijknamige album uit 2001, wordt een nummer 1 hit en de andere singles komen ook in de Top 10. In 2003 komt het album “Restless” uit, dat ook weer enkele hits oplevert. Waaronder haar derde nummer 1 hit: “Suds In The Bucket”.

Concerten

Helaas heeft Sara Evans op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!