Sara Evans

Sara Lynn Evans
5 februari 1971  |  Boonville, Missouri, U.S.A.

Sara Evans is in Boonville (Missouri) geboren op 5 februari 1971. Ze groeit op in de buurt van New Franklin (Missouri) op een boerderij als oudste van zeven kinderen.

Ze toont al vroeg interesse in muziek en zingen. Als vijfjarige zingt ze al in de weekenden in de ‘family band’. Op haar achtste wordt Sara aangereden door een auto. Ze breekt haar benen op meerdere plaatsen. Tijdens de revalidatieperiode zingt ze vanuit een rolstoel om de doktersrekeningen te kunnen betalen. Op zestienjarige leeftijd zingt ze twee jaar lang in een club in Columbia (Missouri).

In 1991 verhuist Sara naar Nashville (Tennessee), maar een jaar later vertrekt ze alweer. Ze gaat met haar aanstaande man mee naar Oregon. Ze trouwen in 1993.

In 1995 begint de tweede periode ‘Nashville’ en raakt songwriter Harlan Howard onder de indruk van haar demo “Tiger By The Tail”. Hij helpt haar aan een contract.

In 1997 komt haar debutalbum “Three Chords And The Truth” uit, maar geen enkele single komt in de Top 40. Haar tweede album, “No Place That Far“, komt in 1998 uit. De tweede single van dat album, de titelsong, wordt haar eerste nummer 1 hit.

Met de volgende twee albums breekt Sara Evans dan echt door. “Born To Fly“, van het gelijknamige album uit 2001, wordt een nummer 1 hit en de andere singles komen ook in de Top 10. In 2003 komt het album “Restless” uit, dat ook weer enkele hits oplevert. Waaronder haar derde nummer 1 hit: “Suds In The Bucket”.

sara evans nieuws

Discografie

copy that (2020)
words (2017)
slow me down (2014)
playlist the very best of sara evans (2013)
stronger (2011)
greatest hits (2007)
real fine place (2005)
restless (2003)
born to fly (2000)
no place that far (1998)
three chords and the thruth (1997)

Volg Sara Evans

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty