Sam Hunt

Volledige naam

Sam Lowry Hunt

Geboortedatum

08 december, 1984(35 jr)

Geboren in

Cedartown (Georgia), Verenigde Staten

Discografie

  • Southside (2020)
  • Montevallo (2014)
  • Between The Pines (2013)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Sam Hunt groeit op in Cedartown (Georgia) en op high school blinkt hij met name uit in american football. Hoewel zijn interesse in muziek steeds groter wordt, besluit hij eerst een sportcarrière na te streven.

Hij valt op en de Kansas City Chiefs nodigen hem uit op een trainingskamp. Sam beseft dat het een enorme kans is om professional te worden, maar heeft in zijn achterhoofd al een alternatief: Nashville.

In Nashville begint hij als songwriter voor onder andere Kenny Chesney, Keith Urban en Billy Currington. Hij schrijft samen met Keith Urban het nummer “‘Cop Car”, een nummer dat zowel op Keith’s album “Fuse” staat als op Sam’s debuutalbum “Montevallo“.

In 2013 brengt hij, via zijn website, zelfstandig vijftien nummers uit. MCA Nashville biedt hem daarop een contract aan en enkele maanden na een EP, “X2C”, komt “Montevallo” uit. Het nummer “Leave The Light On” behaalt de eerste plaats in de ‘Country Airplay’ chart van Billboard en later ook de top postitie in de ‘Hot Country Songs’ chart.

Sam noemt Brad Paisley als één van zijn grootste invloeden, het nummer “He Didn’t Have To Be” had een grote invloed op hem als tiener.

Concerten

Helaas heeft Sam Hunt op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!