De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Sam Hunt

Sam Lowry Hunt
8 december 1984  |  Cedartown, Georgia, U.S.A.

Sam Hunt groeit op in Cedartown (Georgia) en op high school blinkt hij met name uit in american football. Hoewel zijn interesse in muziek steeds groter wordt, besluit hij eerst een sportcarrière na te streven.

Hij valt op en de Kansas City Chiefs nodigen hem uit op een trainingskamp. Sam beseft dat het een enorme kans is om professional te worden, maar heeft in zijn achterhoofd al een alternatief: Nashville.

In Nashville begint hij als songwriter voor onder andere Kenny Chesney, Keith Urban en Billy Currington. Hij schrijft samen met Keith Urban het nummer “‘Cop Car”, een nummer dat zowel op Keith’s album “Fuse” staat als op Sam’s debuutalbum “Montevallo“.

In 2013 brengt hij, via zijn website, zelfstandig vijftien nummers uit. MCA Nashville biedt hem daarop een contract aan en enkele maanden na een EP, “X2C”, komt “Montevallo” uit. Het nummer “Leave The Light On” behaalt de eerste plaats in de ‘Country Airplay’ chart van Billboard en later ook de top postitie in de ‘Hot Country Songs’ chart.

Sam noemt Brad Paisley als één van zijn grootste invloeden, het nummer “He Didn’t Have To Be” had een grote invloed op hem als tiener.

sam hunt nieuws

Discografie

southside (2020)
montevallo (2014)
between the pines (2013)

Volg Sam Hunt

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty