De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Ronnie Dunn

Ronnie Gene Dunn
1 juni 1953  |  Coleman, Texas, U.S.A.

Ronnie Dunn wordt in Coleman, Texas geboren. Hij speelt basgitaar in lokale bands gedurende zijn High School jaren. Hij begint aan een studie theologie, want hij wil een Baptist priester worden. Dit past blijkbaar toch niet zo goed bij hem, want hij wordt van school ‘getrapt’ omdat hij in bars speelt.

Begin jaren tachtig neemt Ronnie wat nummers op. Niet geheel onsuccesvol, ze halen de charts. Als hij in 1989 een door Marlboro gesponsorde talentenjacht wint, mag hij in Nashville enkele nummers opnemen. De producer van die opnames brengt hem onder de aandacht van het management van Arista Nashville. Daar koppelen ze hem aan Kix Brooks, ze voorzien een goed songwritersduo.

Dat blijkt goed gezien. Na het horen van een demo van de heren, krijgen ze als duo een contract: Brooks & Dunn is geboren. Zij groeien samen uit tot één van de meest succesvolle duo’s in country music en vormen een belangrijke inspiratiebron voor een hele nieuwe generatie countrysterren.

De laatste jaren treden Brooks & Dunn eigenlijk alleen nog maar op in Las Vegas, samen met Reba McEntire. Ronnie werkt wel gewoon verder aan zijn solocarrière, met als laatste wapenfeit het magistrale “Tattooed Heart” uit 2016.

ronnie dunn nieuwsbrooks & dunn nieuws

Discografie

tattooed heart (2016)
peace love and country music (2014)
ronnie dunn (2011)

Volg Ronnie Dunn

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty