De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Rodney Atkins

Rodney Allan Atkins
28 maart 1969  |  Knoxville, Tennessee, U.S.A.

Rodney Atkins wordt in Knoxville (Tennessee) geboren, maar meteen na de geboorte weggegeven voor adoptie. Zijn biologische moeder was 19 toen zij zwanger werd en verborg haar zwangerschap voor haar omgeving. Rodney wordt geadopteerd door een stel dat hem echter terugbrengt als hij een probleem krijgt met zijn luchtwegen.

Allan en Margaret Atkins willen hem adopteren, maar de procedure stopt wanneer Margaret een ingrijpende operatie moet ondergaan. Daarna wordt Rodney bij een ander gezin geplaatst, maar die brengen hem ook terug wanneer blijkt dat hij lange tijd achtereen huilt.

Uiteindelijk belandt hij toch bij Allan en Margaret Atkins. Zijn biologische moeder ontmoet hij pas in 2008 voor het eerst.

Zijn eerste single “In A Heartbeat” komt in 1997 uit, maar het duurt tot 2003 voordat zijn eerste album “Honesty” verschijnt. Drie jaar later komt “If You’re Going Through Hell” uit, een album dat maar liefst vier nummer 1 hits oplevert. Zowel de titeltrack, “Watching You”, “These Are My People” en “Cleaning This Gun” staan enige tijd aan de top van de hitlijst.

In 2009 verschijnt “It’s America“, een album dat hem twee grote hits oplevert. De titeltrack wordt een nummer 1 hit, en “Farmer’s Daughter” is een solide Top 5 hit.

“Take A Back Road” uit 2011 levert zijn zesde nummer 1 hit op. Het staat op het gelijknamige album. Met zoveel hits kan een “Greatest Hits” album niet uitblijven, deze verschijnt dan ook in 2015.

rodney atkins nieuws

Discografie

caught up in the country (2019)
greatest hits (2015)
take a back road (2011)
its america (2009)
if youre going through hell (2006)
honesty (2003)

Volg Rodney Atkins

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty