Ray Wylie Hubbard

Op 13 november 1946 wordt Ray Wylie Hubbard (72 jaar) geboren in Soper Oklahoma, Verenigde Staten.

Discografie

We hebben (nog) geen discografie van ray-wylie-hubbard samengesteld.

Biografie

Ray Wylie wordt in 1946 geboren in Soper (Ohklahoma), groeit op in een plaatsje vlakbij en verhuist in 1954 met zijn ouders naar een dorpje zuidelijk van Dallas (Texas). Tijdens zijn studententijd brengt hij ieder jaar de ‘summer break’ door in Red River, New Mexico. Hier schrijft hij de song “Up Against The Wall, Redneck Mother”, een track die bekendheid krijgt door de opname in 1973 door Jerry Jeff Walker. Het levert hem het felbegeerde platencontract op en hij gaat aan de slag met zijn debuutalbum.

Nadat het album af is, en zonder dan Ray Wylie het weet, voegt de producer extra overdubs en achtergrondzangeressen toe aan de opname. Ray Wylie probeert de release nog tegen te houden zodra hij ervan hoort, maar tevergeefs. Hij neemt afstand van ‘zijn’ album en roept het publiek op het niet te kopen.

It sucked then and it still sucks. If you have any shred of compassion at all in your heart for me or any musician who got screwed by some jerk in authority at a record label, then don’t buy this mistake

— Ray Wylie Hubbard

In de jaren ’80 en ’90 maakt hij albums die hun tijd (ver) vooruit zijn, met een mix van country, folk en blues. Ook na 2000 blijft hij muziek maken en op dit moment tourt hij zowat het hele jaar.

Concertagenda

Helaas heeft Ray Wylie Hubbard geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!